Engelse cake is in feite een variant van ‘gewone’ cake. Het is een perfect alternatief voor cake uit een pakje mix, dat veel E-nummers en conserveermiddelen bevat. Verder heb je niet eens zoveel meer ingrediënten nodig voor deze overheerlijke cake!
Ingrediënten Engelse Cake
- 180 gram bloem
- 180 gram zachte boter
- 180 gram suiker
- 3 eieren
- 2 eetlepels citroenrasp of rasp van sinaasappelschil
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Recept Engelse Cake
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een grote kom de boter en suiker door elkaar. Voeg om en om wat bloem en de eieren toe aan het mengsel onder voortdurend mixen. Zeef het bakpoeder boven de kom en voeg ook de vanillesuiker boven de kom. Voeg als laatste de rasp toe en mix op de hoogste stand in ongeveer 2 minuten tot een mooi glad mengsel.
Maak een cakevorm klaar door in te smeren met boter en te bestuiven met bloem, of door het inleggen van een vel bakpapier. Bak de cake in het midden van de oven in 55 minuten gaar.
Laat de cake eerst wat afkoelen in het bakblik en stort hem vervolgens op een doek of bord om verder af te koelen. Het resultaat is een mooie, goudkleurige cake met een knapperige korst en een warmgele, zachte binnenkant. Eet smakelijk! Ik heb helaas minder foto’s dan gebruikelijk bij dit recept, voornamelijk omdat we zo’n zin hadden in een stukje cake dat hij binnen tien minuten alweer was verdwenen 😀
Heb je meer zin in een knapperige appelkruimel cake? Klik dan hier om naar het recept te gaan.