Griekse Saganaki is een bekend nagerecht dat voornamelijk bestaat uit gezoete gegrilde Griekse kaas. Dit heerlijke gerecht is niet alleen erg lekker, maar bevat naast de kaas ook weinig toevoegingen waardoor het een relatief gezond nagerecht is. Uiteraard is het wel een vrij zwaar gerecht, dus wordt aangeraden om maar kleine porties voor je gasten te maken!
Ingrediënten
- 2,5 eetlepel ongezouten boter
- 200 gr. Manouri of Haloumi kaas, in kleine stukken gesneden
- 2,5 eetlepel poedersuiker
Werkwijze
- Doe de boter in een grillpan en verhit dit. Als de boter is gesmolten, plaats je de kaasblokjes in de pan in een enkele laag en bak je deze tot de onderkant bruin wordt (ongeveer 1 minuut). Draai ze dan om en bak ook de andere kant bruin.
- Verwijder de kaas uit de pan met een spatel en leg ze even op een stuk keukenrol om overtollige boter eruit te laten trekken. Leg de kaasblokjes dan op een serveerplateau en bestrooi met de poedersuiker.
- In de grillpan kun je beter wat grotere stukken bakken. Gebruik je een gewone braadpan, dan mogen de kaasblokjes ook wat kleiner zijn.
Griekse Saganaki: gemakkelijk en lekker
Dit recept voor Griekse Saganaki zorgt ervoor dat je niet alleen lekker kunt genieten van een toetje, maar dat je ook weinig werk hebt om het klaar te maken. Het is daarom het perfecte einde van een Griekse maaltijd voor elke kaasliefhebber. Ben je op zoek naar bijpassende recepten of zoek je een ander nagerecht? Kijk dan in de top 10 Griekse recepten die we hebben samengesteld.
Het originele, Engelstalige recept voor Griekse Saganaki vind je hier: http://www.greekboston.com/food/dessert-saganaki-recipe/