De meeste mensen genieten binnenkort van een paasbrunch. Je komt dan lekker laat uit bed en eet een extra uitgebreid ontbijt/lunch. Deze brunch is natuurlijk voorzien van allerlei lekkere hapjes. Of je nu zelf dol bent op bakken en koken of dat je de hapjes in de winkel haalt; déze 10 heerlijke gerechtjes voor de paasbrunch wil je niet missen!
1. Engelse scones met jam
Bij een Engelse brunch of high tea horen scones. Scones zijn een soort kruising tussen brood en cake. Dit lekkere luchtige, zoete broodje is ideaal voor de paasbrunch. Je kunt ze redelijk eenvoudig zelf maken, maar ze zijn vaak ook te koop in de winkel. Een echte Engelse scone eet je met een zoete jam.
2. Vulbroodjes met ragout
Vulbroodjes zijn een soort bakjes van bladerdeeg. Je kunt ze vullen met allerlei lekkere gerechtjes. Vaak worden ze gevuld met warme ragout. Je kunt de ragout al een dag van tevoren klaarmaken, dan is hij nog lekkerder dan wanneer je hem ’s ochtends vers maakt.
3. Frisse sandwiches
Sandwiches zijn ook in Nederland steeds normaler. Het zijn boterhammetjes die doorgaans even geroosterd zijn. Ertussen kan allerlei beleg worden gelegd. Zo zijn sandwiches met wat sla, ham en kaas erg lekker. Ook kun je een sandwich maken met ei of met gerookte zalm. Een club sandwich is natuurlijk altijd een succes!
4. Verse croissants
Een paasbrunch is natuurlijk niet helemaal compleet zonder croissants en andere lekkere broodjes. Je kunt croissants kopen die je zelf kunt afbakken. Het zelf maken van croissants is een hele uitdaging, omdat het deeg erg veel werk kost. Verse croissants zijn het lekkerst met wat roomboter en kaas.
5. Gevulde paprika
Het is lekker om wat gezonde gerechtjes te maken. Gevulde paprika’s zijn zo gezond als je ze maakt. Je kunt ze vullen met allerlei lekkers. Je kunt ze vullen met een mengsel van groenten met gehakt, met wat rijst en kaas of je kunt er zelfs wat aardappeltjes of geitenkaas in doen. Gevulde paprika’s kun je (afhankelijk van de vulling) rauw eten.
6. Scrambled eggs
Bak wat verse ‘scrambled eggs’. Je kunt er kleine stukjes spek, ham of kaas doorheen doen. De truc is om de eieren eerst los te kloppen en vervolgens tijdens het bakken regelmatig door elkaar te husselen. Bak ze niet te lang, want dan worden ze droog. Zodra het eiwit is gestold zijn je scrambled eggs perfect voor de paasbrunch.
7. American pancakes
American pancakes zijn afkomstig uit Amerika. Het beslag voor deze pannenkoekjes is wat dikker dan voor de Nederlandse pannenkoeken die je gewend bent. Bovendien maak je er veel kleinere pannenkoekjes van, die ook een stukje dikker mogen zijn. Deze heerlijke American pancakes eet je het beste met wat verse vruchten en warme chocoladesaus.
8. Feeststol
Wat is een paasbrunch zonder een paasstol? Je kunt zelf kiezen of je een paasstol neemt met of zonder spijs erin. Een feeststol is heerlijk met wat extra poedersuiker erover. Uiteraard besmeer je je sneetje met wat roomboter voor een nog warmere, zachtere smaak.
9. Bruschetta
Bruschetta zijn kleine stukjes brood die belegd worden met bijzonder beleg. Eigenlijk hoor je het brood eerst lekker te toasten zodat het knapperig wordt. Je kunt ze beleggen met rucola, pancetta, tomaatjes en parmezaanse kaas. Maar natuurlijk zijn andere combinaties ook mogelijk.
10. Mini hartige taartjes
Hartige taart is heel eenvoudig te maken. Het bestaat uit een lapje filodeeg of bladerdeeg dat belegd wordt met hartig beleg. Daarna wordt het in de oven lekker gaar gebakken. Je kunt allerlei lekkere combinaties bedenken, zoals courgette met ham en kaas of reepjes paprika met fetakaas.
Je paasbrunch begint natuurlijk met een prachtig gedekte tafel. Daarop komen schalen met lekkere hapjes te staan. Wil jij meerdere kleine hapjes maken voor je paasbrunch? Dan is het goed om voor jezelf een lijstje te maken wat je wanneer wilt klaarmaken. Zo kun je zorgen dat alle gerechtjes precies tegelijk klaar zijn. Welke hapjes komen met de pasen op jouw tafel terecht?