Nu is alcohol natuurlijk een zeer aangename toevoeging voor de zaterdagavond, maar naast het drinken, kun je alcohol ook gebruiken in de bereiding van gerechten. Door een kleine hoeveelheid alcohol toe te voegen aan je recept geef je het net die extra twist mee. Daarnaast kan de toevoeging van specifieke alcoholische dranken een ware toevoeging zijn aan de maaltijd. Onderstaande alcoholische dranken zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken tijdens het bereiden van heerlijke gerechten.
1. Ciroc Vodka
Een lekker fris glas Vodka spa-rood, met een schijfje citroen. Je ziet het veel voorbij komen op de zomerse terrassen. Maar ook in de maaltijd kan Vodka zeer zeker gebruikt worden als toevoeging. Natuurlijk is niet iedere vodka geschikt om mee te koken. De Ciroc Vodka leent zich daarentegen voor vele gerechten. In deze zachte ciroc vodka herken je de aroma’s van citrusvruchten terug. Dit maakt dat deze Vodka perfect dienst kan doen als toegevoegde citrus. Waar je normaal je citroensap pakt, pak je nu een scheutje Ciroc Vodka. Heerlijk bij vis recepten, maar ook erg lekker in verschillende voor- of nagerechten.
2. Rode en witte wijn
Wie nog nooit met rode of witte wijn gekookt heeft, moet dat toch zeker een keer gaan doen. Zoek een goede wijn uit die bij het gerecht past of zoek gewoon even een recept op. De juiste wijn bij het juiste gerecht geeft een enorme, smaakvolle toevoeging aan de maaltijd. De lekkerste vis maak je namelijk in witte wijn. Daarnaast zijn sommige wijnen ook erg geschikt als basis voor een heerlijke saus. Wat dacht je van een rode wijnsaus, of stoofperen in rode wijn? Heerlijk! Neem wel even de tijd om de juiste wijn bij het juiste gerecht te zoeken. De keuze in wijn kan het eindresultaat namelijk maken, of breken.
3. Ambachtelijke bieren
Ook bieren kunnen gebruikt worden om de maaltijd wat extra pit mee te geven. Je kunt je mosselen bereiden in witte wijn, maar een kilo mosselen, gekookt in een heerlijk authentiek Palm biertje is net zo lekker; en misschien nog wel lekkerder! Ambachtelijke bieren zoals Palm, Trappist of Duvel maken zich erg geschikt om mee te koken. Wat er van je flesje bier overblijft, kan natuurlijk gewoon gedronken worden!
4. Kruidenbrandy
Een licht gekruide brandy met wat zout en peper: een heerlijke toevoeging voor de maaltijd. De gekruide brandy is speciaal gemaakt voor de bereiding van gerechten, en hierdoor ook niet geschikt voor consumptie. De gekruide brandy laat zich perfect flamberen en is een heerlijke toevoeging voor terrines, sauzen en vleesgerechten.