De hoeveelheid koffierecepten beweegt hand in hand met de populariteit van koffie. Nu het drankje al jaren aan populariteit toeneemt (het aantal koffiezaken in het altijd hippe Amsterdam is een goede graadmeter), zien we ook hoe langer hoe meer exotische koffierecepten verschijnen.
In de categorie: ‘origineel, gezond, maar ook een tikkeltje merkwaardig’ vandaag: de bananoffie! Gevonden op Koffievergelijk.nl, een website die ongeveer alle denkbare soorten koffie aanbiedt aan de consument.
Banaan & koffie
Banaan en koffie samen in één drankje, dat is de bananoffie. Het is een heerlijke smoothie die vol energie zit en waarmee je je dag met een vliegende start laat beginnen. En bovendien bereid binnen een handomdraai, dus dat mag geen excuus zijn!
De bananoffie: de oppeppende werking van cafeïne tezamen met de energiegevende banaan (sporters eten ze niet voor niets na flinke inspanning), need I say more? En dat dus in de vorm van een heerlijke smoothie, het fruitige en romige drankje wat– net zoals koffie – ook al jaren aan populariteit wint. We hebben hier dus te maken met een absolute topper: gezonder en oppeppender dan koffie en misschien nog wel lekkerder ook!
Het recept
Per glas smoothie (25 cl) heb je het volgende nodig:
– 1 klein glas met amandelmelk
– 1 bevroren banaan
– 2 eetlepels havermout
– 1 afgekoelde espresso
– Snufje kaneel
– Snuifje nootmuskaat
– 1 eetlepel pindakaas
– Cacao nibs voor de garnering
– Eventueel een klein scheutje honing
De bereiding
De bereiding is heel makkelijk. Gooi alle ingrediënten samen in een blender, behalve de cacao nibs. Zorg dat alles goed gemixt of geblend is totdat je een fijne milkshake-achtige substantie hebt. Voeg nu eventueel het vleugje honing toe. Schenk in een (hoog) glas met een rietje en garneer de bananoffie met de cacao nibs. Klaar, en genieten maar!