Geitenkaas is best lekker. Maar het heeft wel een typische smaak waar je even aan moet wennen. Dat is heel anders als de geitenkaas wordt opgewarmd. Dan wordt de smaak zachter en romiger. De meeste mensen zijn dol op een broodje warme geitenkaas. Zeker als die dan ook nog eens op smaak wordt gebracht met heerlijke honing!
Ingrediënten (2 personen)
- 2 baguettes of pistolets om af te bakken
- 30 gram geitenkaas
- Vloeibare honing
- Geroosterde walnoten
Bereidingswijze van een broodje warme geitenkaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de broodjes gedurende de helft van de baktijd in de oven en haal ze er dan uit.
- Snijd de broodjes open en beleg ze met de geitenkaas. Giet er dan ruim honing overheen. Strooi de geroosterde walnoten erop en doe de broodjes weer dicht.
- Bak de broodjes voor de rest van de baktijd. Doe dit bij voorkeur op bakpapier, want de gesmolten kaas kan er wat af gaan lopen.
- Haal de broodjes uit de oven en laat iets afkoelen. Eventueel kun je ze nog garneren met wat verse rucola.
Warme broodjes met geitenkaas zijn een heerlijk najaarsgerecht. Ze passen goed bij het eind van de zomer en het begin van de koudere maanden. Je kunt eventueel ook focaccia klaarmaken op deze manier. Eet smakelijk!