Een echte zoetekauw kan de hele dag door zoetigheid eten. Als ontbijt, bij de koffie, als dessert. Wellicht niet iets om iedere dag te doen, maar niets mis mee op z’n tijd. In dit artikel lees je welke zoetigheden je zelf in een handomdraai klaar kunt maken. Zo kun je jezelf en je gasten met deze heerlijkheden verblijden!
1. Kaneelbroodjes
Vanuit Scandinavië naar ons overgewaaid: kaneelbroodjes. Een heerlijk zoet en smeuïg broodje met een verrukkelijke vulling van kaneel, boter en suiker. Je maakt kaneelbroodjes eenvoudig door kant-en-klaar croissantdeeg uit te rollen, in te smeren met (room)boter, te bestrooien met kaneel en (basterd)suiker. Rol het croissantdeeg vervolgens over de lengte op en snijd er plakjes van zo’n 1,5 tot 2 centimeter af. Leg de plakjes op een ovenplaat en bak de kaneelbroodjes goudbruin in de oven. Voor een ultiem zoet resultaat, kun je de kaneelbroodjes afmaken door ze met wat glazuur te besprenkelen.
2. Fudge

Fudge zijn heerlijke toffee-achtige blokjes, veelal gemaakt van boter, suiker of gecondenseerde melk. De meest makkelijke manier om fudge te maken is op basis van chocolade en gecondenseerde melk. Verwarm een blikje gecondenseerde melk met chocolade naar keuze tot een egale massa. Schenk deze massa in een met bakpapier beklede bakvorm en laat tenminste drie uur opstijven in de koelkast. Je kunt de fudge extra lekker maken door er stukjes noot, rozijnen of koekjes aan toe te voegen.
3. Wentelteefjes
Heb jij regelmatig oud brood over? Dan zijn wentelteefjes een perfect recept. Wentelteefjes bakken doe je door brood te weken in een mengsel van geklopt ei en melk en de broodjes in een koekenpan goudbruin te bakken. Vervolgens kun je de ietwat krokante sneeën brood bestrooien met (kaneel)suiker. Als je echt uit wilt pakken, kun je de wentelteefjes beleggen met vers fruit, stukjes geschaafde chocolade of nog eens overgieten met honing en agavesiroop.