We all love food! Maar we hebben ook allemaal onze irritaties als het aankomt op het bereiden ervan. Een fruitschaal die je het liefst in één keer leeg zou eten, maar die nog lang niet rijp is. Of dat heerlijke broodje dat je per ongeluk een dag te lang in de la hebt laten liggen. Klinkt dit voor jou bekend? Dan word je heel blij van deze blog! De oplossingen voor jouw irritaties zijn vaak erg voor de hand liggend, maar je moet er natuurlijk wel even op komen! Geen lastige telefoon accessoires nodig, deze foodhacks zijn heel simpel en kunnen allemaal met spullen uit je eigen keukenkastje.
Tranenvrij ui snijden
Je hebt waarschijnlijk met weinig dingen zo’n grote haat-liefdeverhouding als met uien. Ze zijn heerlijk door je eten, maar het is een kriem om ze te snijden. Hoe dit komt? Wanneer je een ui snijdt, komt er zwavel vrij. Zwavel wordt aangetrokken door vocht en aangezien je ogen vochtig zijn, trekt de zwavel daar naartoe. Er zijn voor deze frustratie een hoop tips en tricks te vinden, waarvan we de belangrijkste voor je op een rijtje hebben gezet:
- Put it in your fridge! De ui een kwartiertje in de koelkast leggen voor je gaat snijden doet wonderen;
- Gebruik het scherpste mes dat je in de keuken hebt liggen;
- Zet je afzuigkap aan, zodat het zwavel de afzuigkap in verdwijnt en niet (of minder) naar je ogen trekt;
- Brand een waxinelichtje terwijl je de ui snijdt. Hierdoor wordt de zwavel opgebrand voordat het bij je ogen komt.
Avocado
Avocado = onze grote liefde. Alles wordt beter als je er avocado bij doet. Voor de meest heerlijke recepten met avocado, moet je natuurlijk wel een avocado hebben die preciés rijp genoeg is. Veel mensen knijpen of duwen in de avocado. Ten eerste is dit slecht voor de avocado en ten tweede is dit niet altijd even betrouwbaar. Wij hebben een betere truc voor je! Bovenop de avocado zat ooit een steeltje en nu zit daar een klein pitje. Als je dit pitje weghaalt komt er een klein kuiltje tevoorschijn. Is dit kuiltje bruin? Dan kun je deze avocado beter niet meer eten, want dan is hij overrijp. Als je denkt dat het nog meevalt, kun je hem bijvoorbeeld wel door de smoothie doen. Als het kuiltje lichtgekleurd is, is jouw avocado helemaal ready om opgegeten te worden! Zet je Blackberry KeyOne hoesje voor je neus en ga eens uitgebreid op zoek naar het allerlekkerste avocadorecept om deze rijpe avocado in te verwerken…
Refresh!
Op zaterdagochtend vers gebakken broodjes van de bakker, er zijn weinig dingen zo lekker als dat! Een paar broodjes extra halen zodat je op zondagochtend de deur niet uit hoeft is echter een minder groot succes, want na een dag zijn die lekkere broodjes helemaal taai geworden. Maar don’t worry, er is een manier waarop jij op zondagochtend lekker verse broodjes hebt zonder de deur uit te hoeven. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden, besprenkel de broodjes met water en leg ze ongeveer 5 minuten in de oven. Et voilà, heerlijke (bijna) verse broodjes op de zondagochtend.
Versneld rijpen
Je loopt in de supermarkt en ziet de peren liggen: daar heb je nu eens zin in. Maar helaas, je zult nog even geduld moeten hebben. Want peren zijn net zoals vele andere soorten fruit nog niet rijp als je ze in de supermarkt koopt. Daarvoor moeten ze eerst een tijdje liggen. Laat jij daar nu net geen zin in hebben. Gelukkig is er ook een foodhack om het rijpproces van fruit te versnellen. Stop al het fruit dat je wilt rijpen in een plastic zak met een banaan erbij. De banaan zorgt ervoor dat het rijpproces versnelt, zodat jij binnen de kortste keren kunt genieten van een heerlijke, rijpe peer.
Aardbeien
De heerlijke zoete smaak van aardbeien kun je gewoon niet weerstaan. Je wilt ze dus zoveel mogelijk eten. Het kroontje van de aardbei afhalen is echter wel een puntje van aandacht. Als je deze eraf snijdt gaat je halve aardbei verloren, maar als je het kroontje eraf pulkt blijft de helft zitten. Bovendien zorgt het ook nog eens voor vieze vingers, dus je OnePlus 5 hoesje kan na die doos aardbeien weer vervangen worden. De oplossing ligt waarschijnlijk al in je keukenkastje, namelijk: rietjes! Steek een rietje in de onderkant van de aardbei en wanneer deze er aan de bovenkant weer uitkomt duw je gemakkelijk het kroontje eruit. Ideaal!