Gebakken bananen zijn heerlijk zoet. In combinatie met chocolade zijn ze helemaal fantastisch. Wil jij lekker genieten van een warm en zondig dessert? Dan is dit hét recept voor jou!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 bananen, liefst al goed rijp
- Reep pure chocolade of kleine chocolade brokjes
- Beetje roomboter
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de bananen in de lengte open, maar niet helemaal door de helft
- Smeer wat boter aan de binnenkant in de banaan
- Stop de chocola ertussen. Deze laag moet niet te dik zijn, want dan smelt de chocola niet goed. Een dikke reep chocola kun je beter in brokjes hakken.
- Wikkel elke banaan in aluminiumfolie
- Bak de banaan in de oven in zo’n 15 minuten. De schil wordt donkerbruin en de chocola smelt in de banaan
- Serveer met ijs en slagroom
Dit is het ideale winter recept voor een lekker dessert. Wil je dit in de zomer klaarmaken? Dan bak je de banaan in aluminiumfolie op de barbecue! Hier vind je nog meer lekkere dessert recepten.