Courgette is een heerlijke groente die erg populair is. Hij is vooral bekend omdat je hem lekker kunt verwerken in Italiaanse en Spaanse gerechten. De courgette wordt haast nooit ‘los’ als groente gegeten. Toch kan dat zeker! Je moet hem alleen niet koken, want dan wordt hij slap en smakeloos. Courgette is een typische groente om te wokken, bakken of roosteren. Wil jij eens wat nieuws proberen met je courgette? Dan is dit recept voor geroosterde courgette wat voor jou.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels verse oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm te oven voor op 175 graden. Neem een braadslede of ovenschaal en bedek deze met bakpapier.
- Snij de courgette in dikke plakken, ongeveer 1 cm dik. Verdeel de courgette over het bakpapier.
- Giet de olie over de courgette. Snijd de knoflook fijn en verdeel deze ook over de courgette. Strooi de oregano erover en schep de courgette dan om. Probeer alles zo gelijkmatig mogelijk te verdelen.
- Zet de schaal met courgette in het midden van de oven en rooster in ongeveer 40 minuten gaar. Schep ze halverwege de baktijd nog even om.
- Serveer de geroosterde courgette met wat citroensap naar smaak.
Geroosterde courgette is een gerecht dat geschikt om te serveren als groente bij de maaltijd. Maar het is ook lekker als bijgerecht bij andere gerechten. Neem bijvoorbeeld een lekker pastagerecht of een lekker visje: daar past courgette uitstekend bij. Hoewel courgette een seizoensgroente is, zijn de courgettes in de supermarkt het hele jaar door van goede kwaliteit. Net als komkommers zijn ook courgettes groenten die lang goed blijven en vrijwel altijd goed smaken. Geniet van je geroosterde courgette en laat het ons even weten als het gelukt is (of niet natuurlijk)!