Paprika is een heerlijke groente die vaak wordt onderschat. In tegenstelling tot veel andere groentes kun je hier vrijwel alles mee. Rauw is paprika heel lekker, maar je kunt hem ook koken, bakken, wokken, combineren met vrijwel alle andere groentes en vlees. En… je kunt hem ook heerlijk roosteren op de barbecue!
Ingrediënten voor geroosterde paprika (2 personen)
- 2 rode paprika’s
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 0,5 tl tijm
Zo maak je geroosterde paprika op de barbecue
Verhit de barbecue totdat deze niet meer rookt.
Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadbol en zaadlijsten. Verdeel de stukken paprika met de rug naar beneden op het rooster van de barbecue. Laat ze roosteren tot het vel zwarte randen heeft gekregen, maar nog niet verbrand is. Hoe lang dat duurt, hangt af van de temperatuur van de barbecue.
Laat de paprika stukken even afkoelen en haal de velletjes eraf. Snijd ze in repen en doen in een kommetje.
Pel en snipper de sjalot en het knoflookteentje. Gebruik een barbecue-pannetje of leg een stukje dubbelgevouwen aluminiumfolie op de barbecue. Druppel er wat olie op en doe, als de olie warm is, de stukjes sjalot en knoflook erbij. Doe de tijm er overheen en roer het af en toe voorzichtig met een lepel. Schep het sjalot mengsel met de olie door de paprikarepen. Voeg indien nodig nog wat olie en zout en peper toe.
Tip: je kunt het gerecht afwerken met wat geknipte verse basilicum.
Geroosterde paprika is een lekker fris en zomers gerechtje van de barbecue. Je kunt het ook klaarmaken in de oven, maar dat is natuurlijk wel wat minder uitdagend. Dit gerecht past goed bij vleesgerechten en bij de Italiaanse keuken.