Varkenshaas is lekker mals vlees als je het goed klaarmaakt. Maar het kan nóg lekkerder als je het vlees eens anders dan anders klaarmaakt. Niet meer gewoon in een pan braden tot hij gaar is, maar echt even anders. Wat dacht je van een varkenshaasje in bladerdeeg?
Ingrediënten (4-5 personen)
- 1 varkenshaas
- 2 el groene pesto
- 2 plakjes schouderham of achterham
- 1 ei
- 1 pakje bladerdeeg
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. Haal het bladerdeeg uit de oven en ontdooi de lapjes naast elkaar op het werkblad. Hoeveel je nodig hebt hangt af van het formaat van de varkenshaas.
Snijd de varkenshaas in de lengte open, maar niet helemaal doormidden en leg hem open op het werkblad. Leg de hamplakjes erop. Smeer hier royaal groene pesto op.
Vouw de varkenshaas dicht in de lengte en prik eventueel dicht met houten prikkertjes. Je kunt hem ook dicht binden met vleestouw, maar je mag hem ook open laten. Dat is bij het bakken meestal geen probleem.
Strooi wat peper en zout over de varkenshaas. Leg de bladerdeeg lapjes aansluitend naast elkaar, de randjes iets over elkaar heen. Leg de varkenshaas erop en rol hem in het bladerdeeg, zodat hij overal bedekt is met een mooi laagje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de varkenshaas erop. Schik het bladerdeeg er mooi omheen.
Klop het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee. Zet de bakplaat dan in de oven en bak in 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Serveer de varkenshaas met een lekkere salade en wat aardappeltjes.