Wist je dat konijnenvlees heel gezond is? Het valt onder ‘wit vlees’ en bevat maar weinig calorieën. Het past dus ook binnen veel diëten. Uiteraard moet je wel opletten hoe…
Biologisch
-
-
Lunch receptenBiologischDiner receptenGroente receptenHollandse recepten
Gevulde puntpaprika’s met witte bonen en kaas
door Judith 5 augustus 2018Puntpaprika’s zijn iets zoetere broertjes van ‘gewone’ paprika’s. Eventueel kun je ze ook met elkaar uitwisselen, want daar smaakt dit gerecht zeker niet minder om! Wil jij eens iets anders…
-
Vis receptenBiologischDiner receptenHollandse recepten
Gebakken forel met Italiaanse kruiden (barbecue)
door Judith 10 mei 2018Forel is een prima vis voor de barbecue. Je kunt er een speciaal pannetje voor gebruiken of een visklem. Eventueel kun je de vis ook in de oven garen als…
-
Snack receptenBiologischDiëtenE-nummer vrijGezond etenTips
Heerlijke gezonde brownies – glutenvrij én lactosevrij
door Judith 26 april 2018De woorden ‘gezond’ en ‘brownie’ lijken niet erg bij elkaar te passen. Toch is het gelukt om een recept te vinden voor gezonde brownies. Ze zijn bijzonder lekker, smaken ouderwets…
-
Diner receptenBiologischDiëtenE-nummer vrijGriekse receptenGroente receptenHollandse receptenLunch recepten
Heerlijke sla met een extra bite
door Judith 12 april 2018Salades zijn vooral op warme dagen populair. Ze zijn makkelijk te maken en lekker koel. Deze sla is bijzonder in de zin dat er heel veel ingrediënten in worden gestopt.…
-
ToetjeBiologischE-nummer vrijHollandse recepten
Lammetjespap en rijstepap: de echte klassiekers
door Judith 5 april 2018Als je jonger bent dan zo’n 30 jaar, heb je waarschijnlijk nog nooit lammetjespap gegeten. Of misschien alleen vroeger, bij opa en oma. Want zowel lammetjespap als rijstepap zijn uitstervende…
-
Rijst maken van bloemkool kan eigenlijk niet. Maar je maakt wel iets dat sterk lijkt op rijst. Daardoor kun je het als basis gebruiken voor allerlei gerechten. Ideaal, want bloemkool…
-
Italiaanse receptenBiologischDiner receptenLunch recepten
Italiaans brood: Focaccia met olijfolie en zeezout
door Judith 7 maart 2018Focaccia is een typisch Italiaanse broodsoort. Je ziet wel vergelijkbare broden in Spanje en Griekenland. Het brood dat wij kennen wordt door Italianen verafschuwd. Ze bakken veel liever hun eigen…
-
Italiaanse receptenBiologischHartige recepten
Wek de eetlust op met antipasti
door Judith 22 februari 2018Antipasti zijn koude Italiaanse hapjes, meestal in een mooie schotel geserveerd. De hapjes zijn bedoeld om de eetlust op te wekken. In Nederland hebben we al snel de neiging om…
-
Italiaanse receptenBiologischDiner recepten
Zelfgemaakte gnocchi: een lekkere topper!
door Judith 15 februari 2018Gnocchi uit de supermarkt is best lekker, maar is meestal behoorlijk zout. En bovendien kun je zelf veel meer verschillende kanten op als je weer hoe je gnocchi moet maken.…
-
Ontbijt receptenBiologischDiëtenE-nummer vrij
Super gezond ontbijten met een ontbijt smoothie!
door Judith 10 februari 2018Wil je graag gezond ontbijten, maar heb je weinig zin in een bord vol boterhammen? Dan is een ontbijt smoothie misschien een goed idee voor jou. Het is super lekker…
-
Groente receptenBiologischDiëtenDiner receptenE-nummer vrijHollandse receptenLunch recepten
Een vegaburger zelf maken
door Judith 5 februari 2018Deze vegaburger op basis van linzen is echt een aanrader. Hij heeft een heel eigen smaak en structuur, wat hem onderscheidt van andere burgers. Bovendien is bij deze vegaburger ook…