E-nummers: je kunt er niet meer omheen. Ze zitten vrijwel overal in, van vlees tot chips en van brood tot koekjes en frisdrank. De laatste jaren lijkt het alsof er…
E-nummer vrij
-
-
Lunch receptenBiologischE-nummer vrijGezond etenOntbijt recepten
Inspiratie: heerlijke bananenpannenkoekjes met honing
door Judith 22 mei 2019Ben jij gek op pannenkoeken? Maar vind je ze eigenlijk net wat te ongezond om ervan te genieten? Dan is dit een perfect recept voor jou. Het zijn heerlijke bananenpannenkoeken,…
-
Diner receptenE-nummer vrijHollandse receptenVis recepten
Zalm pakketjes van de barbeque
door Judith 24 april 2019Zalm is een stevige vis, die gebakken kan worden op de barbecue. Naast hem gewoon roosteren, kun je er nog veel meer mee. Wat dacht je van het makkelijkste en…
-
Snack receptenBiologischDiëtenE-nummer vrijGezond etenTips
Waar op te letten bij het kopen van gezonde tussendoortjes?
door Judith 6 maart 2019Je hebt het tegenwoordig steeds makkelijker bij het kopen van gezonde tussendoortjes. Je bent niet meer gebonden aan ongezonde hapjes als koek, chips en snoep. En je hoeft ook niet…
-
TipsAziatische receptenBiologischDiëtenE-nummer vrijGezond eten
5 tips om de perfecte rijst te koken
door Judith 5 maart 2019Rijst koken kan best moeilijk zijn. Soms wordt de rijst te droog, andere keren juist te plakkerig. Soms wil de rijst niet goed garen en vaak brandt hij aan. Daarom…
-
Ontbijt receptenE-nummer vrijGezond eten
Origineel ontbijt: ontbijtcake met fruit en noten
door Judith 5 februari 2019Ontbijten is voor sommige mensen heel lastig. Dat kan komen omdat ze het moeilijk vinden om ‘s ochtends vroeg te eten. Of ze willen graag gezond ontbijten, maar hebben niet…
-
Diner receptenBiologischE-nummer vrijHollandse receptenVis recepten
Koken met gin: een heerlijk recept met mosselen en gin
door Judith 22 januari 2019Gin is sterk in opkomst. Niet alleen om lekkere cocktails mee te maken, maar ook om mee te koken. Een recente uitgave van een boekje over koken met gin heeft…
-
Snack receptenE-nummer vrijGezond eten
Zelf kroketten maken: zo doe je dat
door Judith 7 januari 2019Iedereen kent wel een kroket. Zo’n heerlijke ragout, bedekt met een krokant laagje en gebakken in de frituurpan. Heerlijk, maar wist je dat je ze ook zelf kunt maken? Extra…
-
Snack receptenBiologischE-nummer vrijGezond etenTips
Hoe lang moet kaas rijpen?
door Judith 18 december 2018Kaas is een bijzonder product. Je kunt het eigenlijk niet meteen eten, want dan heeft de kaas geen structuur en steviger. In Nederland zijn we dol op kaas: oud, jong,…
-
Diner receptenBiologischE-nummer vrijVis recepten
Zalmfilet met saffraansaus
door Judith 11 december 2018Zalmfilet wordt door de meeste mensen gewoon gebakken. Sommigen nemen nog de moeite om hem te braadatomen, maar daar houdt het meestal wel mee op. Dat is best jammer, want…
-
ToetjeE-nummer vrijHollandse recepten
Heerlijke warme chocoladevla recept
door Judith 7 december 2018Ken jij die heerlijke warme chocoladevla van vroeger nog? Die kun je niet uit pakjes of zakjes halen. En gewone chocoladevla opwarmen bereikt ook nooit dat heerlijke effect. Nee, als…
-
SinterklaasE-nummer vrijFeestdagen
Zelf taaitaai maken met dit taaitaai recept
door Judith 30 november 2018Taaitaai is iets dat je meestal gewoon in de winkel koopt. Maar wist je dat je het vrij eenvoudig zelf kunt maken? Het is dan natuurlijk ook een stuk lekkerder…