Sauzen en desserts kun je natuurlijk zelf maken. Toch is dat niet altijd makkelijk. Zo hebben zowel sauzen als desserts de neiging om een vel te krijgen als je even…
E-nummer vrij
-
-
Je kookt al tijden zonder pakjes en zakjes. Je gebruikt altijd échte en eerlijke ingrediënten. Je bent zelfs overgestapt van margarine naar roomboter om die vervelende E-nummers te ontwijken. Je denkt…
-
Franse receptenDiner receptenE-nummer vrijGroente recepten
Lekker Frans: het originele ratatouille recept!
door Judith 28 april 2017De Franse keuken is een absolute uitblinker. Ben je veel bezig met koken en bakken, dan weet je dat Frankrijk de bakermat is van veel heerlijke gerechten. Het gerecht ratatouille was…
-
Kook je zonder pakjes en zakjes, dan voeg je zelf je kruiden toe. In veel gerechten zul je zelf verschillende kruiden toevoegen, maar soms is het handiger om een kruidenmix…
-
Vis receptenE-nummer vrijLunch recepten
Gerookte vis: gezond en super lekker!
door Judith 16 april 2017In Nederland is het een gerookte vis die als nummer 1 wordt gegeten: de gerookte zalm. Andere gerookte vissen staan niet in de top 10, die met name gevuld is…
-
Lunch receptenE-nummer vrijGezond etenGroente receptenHollandse receptenOntbijt recepten
Gezond én lekker: erwten-pannenkoeken!
door Judith 15 april 2017Dat pannenkoeken en gezond goed samengaan, hebben we al eens eerder laten zien. Gezonde pannenkoeken bestaan wel degelijk – en ze zijn nog lekker ook. De pannenkoeken in dit…
-
Hollandse receptenE-nummer vrijSnack receptenToetje
Zelf appelmoes maken in een handomdraai
door Judith 5 april 2017Appelmoes. Ideaal om even een potje mee te nemen in de winkel. Maar weet je eigenlijk wel precies wat er in zit? Wanneer je kijkt op de ingrediënten lijst, zie…
-
Engelse receptenE-nummer vrijToetje
Het originele Engelse cheesecake recept
door Judith 11 maart 2017In Nederland is vooral kwarktaart populair. De Engelse variant, cheesecake, is echter ook bezig met een opmars. Het is een heerlijke taart, die echter niet zo geschikt is voor mensen…
-
Snack receptenBiologischE-nummer vrijEngelse receptenHartige recepten
Black Pudding recept
door Judith 6 maart 2017Black Pudding is een bekende bloedworst die in steeds meer Engelse en Ierse gerechten wordt toegepast. Oorspronkelijk werd de worst vooral gegeten zoals we in Nederland gedroogde worst kennen: als…
-
Diner receptenBiologischE-nummer vrijItaliaanse receptenPasta receptenVis recepten
Romige pasta met garnalen recept
door Judith 2 februari 2017Dit romige pasta met garnalen recept is misschien niet ideaal voor mensen die aan de lijn doen. Er zijn dan ook mensen die ervoor kiezen de room uit het recept…
-
Gezond etenE-nummer vrijFranse receptenTips
Bijzondere amuses zelf maken!
door Judith 23 januari 2017De amuse (en vooral de zelfgemaakte amuse) is sterk in opkomst. Veel mensen denken dat amuses en voorgerechten hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. De amuse is een typisch…
-
Diner receptenBiologischE-nummer vrijHartige receptenHollandse recepten
3x een heerlijk stoofvlees met bier recept
door Judith 16 januari 2017Vooral in Vlaanderen, maar steeds meer in Nederland, is stoofvlees dat met bier is bereid erg populair. Het gekke is dat niet alleen liefhebbers van bier hier gek op zijn!…