Gebaksborden: haast iedereen heeft ze wel in huis. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat jij gebak of andere zoetigheden kunt serveren. Dit kan goed van pas komen bij bijvoorbeeld verjaardagen of andere feestelijke gelegenheden. Wil je een goede indruk maken op jouw gezelschap? Dan is het natuurlijk leuk om het gebaksbord met het gebak of de andere zoetigheid zo mooi mogelijk op te maken. Er zijn een aantal handige tips hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!
Het juiste gebaksbord kiezen
Om het gebak of de andere zoetigheid te kunnen serveren, is het belangrijk dat je het juiste gebaksbord kiest. Heb je een groot stukje taart? Dan heb je ook een groter gebaksbord nodig. Heb je een klein stukje? Dan is een klein gebaksbord prima. Beschik je niet over de juiste gebaksbordjes? Nieuwe gebaksborden kopen kan dan een goede mogelijkheid zijn. Gebaksborden zijn er in allerlei soorten en varianten, dus je hebt hierin genoeg keuze.
Doe niet te veel
Als je jouw gebaksbordje met gebak of een andere zoetigheid mooi wilt versieren, heb je misschien al gauw de neiging om het hele bordje vol te gooien met van alles en nog wat. Als je echter wilt dat jouw bord met gebakje een luxere uitstraling heeft, kun je het beter wat kleiner houden. Doe er niet te veel op en houd het wat minimalistisch. Dan komt het gebak of de zoetigheid op het bordje beter tot zijn recht!
Maak gebruik van kleuren
Je hoeft niet het hele bord vol te gooien met versiering, maar het kan geen kwaad om het bord wel wat verder te decoreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van bolletjes ijs, nootjes of stukken fruit. Het kan leuk zijn om het gebaksbordje wat kleurrijk op te maken, zodat het een mooi geheel wordt en het er vrolijk uitziet.
Houd de randjes schoon
Misschien is het je wel eens opgevallen dat de randen van gebaksbordjes in bijvoorbeeld restaurants vaak helemaal schoon zijn. En dat is uiteraard ook niet zo zonder reden. Dit wordt gedaan omdat de presentatie er anders wat slordig uit zou zien. Probeer de randen dus echt niet te veel te gebruiken om een goede indruk achter te laten!
Doe de saus apart
Een handige tip bij het serveren van gebak of een andere zoetigheid op een gebaksbordje, is om de saus apart te doen. Als jouw zoetigheid saus nodig heeft, is het aan te raden om dit in een apart bakje te doen of om het echt keurig over het gebak of andere zoetigheid te verdelen. Probeer ervoor te zorgen dat het een mooi geheel blijft en dat het niet slordig geserveerd gaat worden.
Deze tips kunnen jou erbij helpen om een prachtig taartje of andere zoetigheid te serveren op een gebaksbord. Het is leuk om dit op een mooie manier te doen, omdat de kans hiermee groot is dat je een lach op het gezicht van jouw gezelschap tovert.