Over het algemeen is het bij iedereen bekend dat het meeste voedsel in kwaliteit verminderd hoelang je het bewaart. Dit geldt vooral voor verse producten zoals vlees, vis, en groenten. Er zijn natuurlijk ook producten die juist met de tijd een steeds hogere kwaliteit krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse soorten kaas, wijn, gedroogde producten, of droge worst. Deze producten hebben een x aantal dagen, weken, maanden, of zelfs jaren nodig om de optimale kwaliteit te bewaren. Maar wanneer jij een stuk zalm een paar maanden in de koelkast laat liggen zal de kwaliteit hier allesbehalve dan beter van worden. Om de kwaliteit van deze producten te waarborgen is het handig om vacuümzakken te gebruiken. De Website van Brada biedt een groot aanbod kook, krimp, en vacuümzakken.
Vlees soorten die gebruikt worden voor vacuümzakken
Bij het vacuüm verpakken van vlees is het eigenlijk mogelijk om bijna elke vleessoort wel gebruiken. Nu is het echter relevanter bij sommige soorten omdat deze vleessoorten bijvoorbeeld niet vaak beschikbaar zijn. Wanneer ze dan wel beschikbaar zijn of voor een goede prijs gekocht kunnen worden wil je hier gebruik van maken wat ervoor kan zorgen dat je meteen met een grote hoeveelheid zit. Vleessoorten die vaak in bijvoorbeeld krimpzakken worden bewaard zijn hoge kwaliteit soorten zoals lamsvlees, black angus beef, rollade, berkshire, entrecote steak, ossenhaas, of lamsvlees. Dit zijn over het algemeen niet de dingen die elk huishouden in de koelkast of vriezer heeft liggen. Echter is dit in de horeca wel een stuk gebruikelijker en zijn vacuümzakken of krimpzakken de perfecte oplossing.

Vis soorten die gebruikt worden voor vacuümzakken
Net zoals vlees zijn er verschillende soorten vis die erg populair zijn in de horeca of bij liefhebbers wat maakt dat ze erg geschikt zijn voor het verpakken in vacuüm of krimp zakken. De vissoorten die over het algemeen thuis worden gegeten zijn garnalen, zalm, witvis, of een gangbare kreeftsoort. Deze soorten vis zijn goed in te vriezen zonder dat het nodig is om ze vacuüm te verpakken. Dit betekent echter niet dat het niet kan, de kwaliteit van jouw zalm zal bijvoorbeeld wel een stuk beter blijven door het vacuüm te verpakken. Vis soorten van een hoge kwaliteit zijn bijvoorbeeld tong, pladijs, schelvis, heek, schol, platvis, tarbot, of bot. Dit zijn niet de enige soorten, maar dit is een greep uit de beste vissoorten om te eten en te bewaren door middel van vacuümzakken.
Groentesoorten die gebruikt worden voor vacuümzakken
Wat betreft groenten is er eigenlijk minder geschil in geschiktheid voor het vacuüm verpakken dan bij vis of vlees bijvoorbeeld. Over het algemeen zijn de meeste groentesoorten het hele jaar beschikbaar omdat ze geïmporteerd worden vanuit andere gebieden wanneer het in Nederland niet verbouwd kan worden. Wanneer we dus spreken over de beste of meeste gebruikelijke groentes voor vacuüm verpakken gaat het voornamelijk om seizoensgebonden groenten die je bijvoorbeeld in de zomer grootschalig van goede kwaliteit kan inkopen. Op deze manier kan jij ook in de winter deze groentes eten en ben je ervan verzekerd dat de kwaliteit goed blijft door het gebruik van vacuüm of krimpzakken.