Elke dag boodschappen doen is niet altijd te doen. Dus halen we eten voor meerdere dagen. Doordat veel producten langer houdbaar zijn is dat geen probleem, maar met versproducten moet je toch opletten. Hier vind je enkele tips om vlees veilig te bewaren.
Vlees bewaren
Het begint al in de winkel. Kijk op de verpakking hoe lang het vlees houdbaar is en hoe het vlees eruitziet. Als de verpakking beschadigd is kunnen er bacteriën bij zijn gekomen en kun je het beter laten liggen. Vlees wat vacuüm verpakt is, is vaak langer houdbaar.
Eenmaal thuis gekomen kun je vlees het best direct koel bewaren. Als je vlees in porties wilt verdelen dan kun je het best gebruik maken van vleeswarenzakjes en deze goed afsluiten. Dit is van belang voor de houdbaarheid en de smaak van het vlees.
Vlees bewaren in de koeling
Afhankelijk van het type vlees, kun je het een aantal dagen in de koelkast bewaren. De algemene regel is twee tot drie dagen in de koeling. Als het vlees langer moet worden bewaard, vries het dan in.
Om de overige producten te beschermen, kun je het vlees het beste op een bord bewaren eventueel afgedekt met folie. De sappen van het vlees kunnen dan geen andere producten bederven. Ook is het beter om het vlees op de koudste plek te leggen, meestal onderin.
Vlees invriezen
Als je vlees niet op korte termijn nodig heb is het raadzaam om het direct bij thuiskomst in de diepvries te leggen. Hoe sneller iets ingevroren wordt, hoe beter de kwaliteit blijft. Na het ontdooien van vlees kan het niet opnieuw worden ingevroren.
Om meer te weten te komen over de houdbaarheidsdata van de diverse soorten vlees, kijk eens op vlees.nl.