Ben jij gek op pannenkoeken? Maar vind je ze eigenlijk net wat te ongezond om ervan te genieten? Dan is dit een perfect recept voor jou. Het zijn heerlijke bananenpannenkoeken, maar ze worden gemaakt zonder meel of bloem. Ze zijn dus heerlijk luchtig, gezond en lekker. Bovendien zijn ze ook heel geschikt voor mensen met glutenintolerantie. We vonden het basisrecept voor deze pannenkoekjes bij HelloFresh.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 bananen
- 8 eieren
- 3 tl kaneel
- 4 eetlepels gebroken lijnzaad
- 3 el vloeibare honing
- 4 el grasboter (Wil je lactosevrije pannenkoekjes maken? Gebruik dan geen roomboter of grasboter, maar kies voor margarine)
Bereidingswijze van bananenpannenkoekjes
Prak de bananen fijn in een kom. Probeer er een gelijkmatige massa van te maken, dat maakt het bakken een stuk makkelijker. Voeg de eieren toe en roer met een vork tot een beslag. Omdat de bananen altijd een beetje dik blijven, is mengen met een garde niet zo praktisch.
Voeg de helft van het lijnzaad, een snufje zout en de helft van het kaneel toe en roer dit goed door het beslag. Het beslag moet wel gelijkmatig zijn, maar het is niet zo erg als het niet zo glad wordt als dat van gewone pannenkoeken. Het blijft ook vrij dik.
Smelt 1/4 van de roomboter in een pannetje en doe er 1/4 van het beslag bij. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit nog 3 keer. Je kunt er ook mooie mini-pannenkoekjes van maken. Dan maak je pannenkoekjes van 1/8 van het beslag.
Leg de pannenkoekjes op een bordje en bestrooi met de rest van het lijnzaad en de kaneel. Druppel de honing over de pannenkoekjes. Eventueel kun je ze serveren met wat poedersuiker er overheen, maar de honing maakt de pannenkoekjes al best zoet.
Serveertip: combineer de pannenkoekjes met een lekkere smoothie of vers geperst sinaasappelsap. Zo is je maaltijd extra gezond en lekker! Je kunt ze ook goed combineren met gesneden vers fruit, zoals aardbeien, mandarijntjes of stukjes appel. Deze bananenpannenkoekjes zijn een eenvoudig recept, dat je heel snel kunt klaarmaken. Ze zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor een gezond warm ontbijtje. Wil je de bananenpannenkoekjes bewaren? Ze kunnen niet worden ingevroren, want dan zullen ze snel uitdrogen. Maar in de koelkast zijn de pannenkoekjes 3-4 dagen te bewaren.