Lamsvlees is heerlijk als je het goed klaarmaakt. Dat geldt zeker voor lamskoteletten. Lamskotelet is een mooi stuk vlees dat bij het ribstuk vandaan komt. Het vlees is gemakkelijk te garen en is redelijk neutraal van smaak. Daarom is het extra lekker om het goed te marineren en wat extra smaken toe te voegen. In dit geval kiezen we ervoor de lamskoteletten te combineren met de frisse smaak van ananas.
Ingrediënten voor lamskotelet met ananas (4 personen)
- 4 lamskoteletten
- 1 blik ananas op sap
- 1 kleine ui
- 2 tl kerrie
- 30 gr bloem
- 150 ml groentebouillon
- 150 ml koffieroom
Bereidingswijze van lamskoteletten met ananas
Wrijf de lamskoteletten naar smaak in met wat zout en peper. Bak ze in hete bakboter gaar in ongeveer 15 minuten.
Haal de koteletten uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord. Bak de schijven ananas in dezelfde bakboter. Haal ze als ze lichtbruin en heet zijn uit de pan en leg ze op de lamskoteletten.
Snipper de ui en fruit in de resterende bakboter. Strooi de kerrie en bloem over de uiensnippers en laat even meekleuren. Giet dan de bouillon en de koffieroom erbij en warm even goed door, tot het sausje bijna kookt. Leg de lamskoteletten op de borden en giet er de hete saus overheen.
Lamskoteletten worden in Europa vaak gegeten met aardappels of stamppot. Maar ze zijn ook erg lekker met wat rijst en komkommersalade of een andere frisse sla.