Spruitjes. Voor sommigen een echte Hollandse lekkernij, maar voor de meesten een groente die je beter kunt vermijden. Vooral bij kinderen staan spruitjes niet hoog aangeschreven. Ze hebben nu eenmaal een enigszins bittere smaak. Nu zijn spruitjes best lekker, maar dan moet je ze wel goed klaarmaken. Als je ze alleen maar kookt en dan serveert met aardappels en vlees, is het logisch dat kinderen niet zo dol zijn op de groente. Verwerk je spruitjes in andere gerechten, dan kunnen ze juist heel lekker zijn! Bijvoorbeeld in deze pasta met rundvlees en spruitjes.
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees, bijvoorbeeld runderlappen of sukadelappen
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje soepgroenten of 1 wortel, 1 prei en 1 kleine broccoli, fijngesneden
- 750 gram spruitjes
- 200 gram fussili of penne
- 1 tomaat
- 100 gram geraspte jonge kaas
Werkwijze voor pasta met spruitjes
- Doe de soepgroente, knoflook en wat zout en peper in een pan met 1 liter water. Voeg het vlees toe en laat dit op laag vuur 45 minuten trekken tot een sterke bouillon.
- Haal het vlees uit de pan en snijd het in kleine blokjes. Maak de spruitjes schoon en voeg ze samen met het vlees weer toe aan de bouillon. Laat dit nog 20 minuten zachtjes koken.
- Doe in een andere pan 2 liter water met wat zout en breng dit aan de kook. Voeg dan de pasta toe en kook deze in 8-10 minuten beetgaar. Giet dit af en laat de pasta goed uitlekken.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze bij de spruitjes. Voeg dan ook de pasta toe en roer dit goed door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit met flink wat geraspte kaas, die je erdoorheen laat smelten op je bord.
Dit recept is een beetje ouderwets, maar werkt nog steeds prima om kinderen te laten genieten van spruitjes. Ben je niet zo dol op runderlappen, dan kun je het vlees vervangen voor gehakt. Het recept wordt verder niet echt anders hierdoor, behalve dat je het vlees natuurlijk niet meer in blokjes hoeft te snijden. Met leuke recepten met spruitjes kom je al snel een heel eind, als je kinderen hebt die er niet van houden. Pasta recepten werken meestal heel goed om groenten of vlees te eten dat je los op je bord niet zo lekker vindt. Natuurlijk is dit recept ook lekker als je zelf niet echt gek bent op spruitjes. Eet smakelijk!
Afbeelding afkomstig van shutterstock.com