Om gezond en fit te blijven, is gezond eten en in het algemeen een gezonde levensstijl vereist. Vaak denken mensen dat hier veel bij komt kijken en dat het niet zo 1-2-3 voor elkaar te krijgen is. Niets is minder waar! Bepaalde gerechten zijn hartstikke makkelijk te maken. Je hoeft geen topchef te zijn om toch de nodige vitamines binnen te krijgen.
Wat je in dit artikel zal lezen is eigenlijk erg voor de hand liggend. Alsnog wordt het vaak vergeten. Des te meer reden om het daarom toch te noemen.
Combineren met groente
Veel groentesoorten lenen zich uitstekend om gecombineerd te worden. De smaken gaan heerlijk in elkaar op en je hebt direct verschillende soorten groente in één keer te pakken. Maar wat doe je nou precies met die groente? Hier een voorbeeld van een recept om je op weg te helpen. Afhankelijk van waar je van houdt, kan je stukjes kipfilet, vis of schaaldieren aan het gerecht toevoegen.
Benodigdheden voor twee á drie personen:
1x ui
1x tomaat
1x paprika in rood, geel en groen (dus drie paprika’s in totaal)
1x courgette
1x champignons
1x teentje knoflook
500 gram kipfilet, of 250 gram vis of schaaldieren
Werkomschrijving
Snij de uitjes in kleine snippers en bak deze totdat ze er wat glazig uitzien. Voeg dan de tomaat er in kleine blokjes aan toe. Laat dit samen op middelmatig vuur pruttelen, waarna je de paprika’s er in blokjes aan toevoegt. Hierna kan je de kipfilet, vis of schaaldieren toevoegen. Doordat courgettes en champignons sneller gaar worden, voeg je deze er pas op het laatst aan toe. Ook de knoflook voeg je er dan pas aan toe, zodat deze zoveel mogelijk de gezonde werking behoudt.
En voilá je gerecht is klaar. Simpel, snel en overheerlijk. Uiteraard kun je variëren met de groente. Tip: serveer het met rijst. Eet smakelijk!