Je hebt eigenlijk geen zin om te koken. Je hebt er ook geen tijd voor. Maar toch verwacht men wel van je dat je wat leuks op tafel zet. Het is warm, dus heb je al helemaal geen zin om te zweten boven de pannen. Dus wat doen je dan? Nee, je bestelt geen Chinees! Je maakt gewoon deze heerlijke mediterraanse ovenschotel. Super lekker, ideaal voor warm weer (het heet niet voor niets mediterraans he!) en ook nog eens gemakkelijk.
Ingrediënten van deze ovenschotel
- Stoplicht paprika’s
- 1 ui
- 500 gr kipfilet
- 600-700 gr krieltjes (uit de koeling)
- 100 gr geraspte kaas
- Verse peterselie
- Zout, peper, kip kruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
- Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de ui fijn. Wrijf de kipfilet in met kip kruiden en snijd ze in reepjes.
- Verdeel de paprika, ui en krieltjes over de ovenschaal. Leg dan de kipfilet reepjes er verdeeld tussen. Bestrooi alles met de kaas.
- Bak 20-25 minuten. Test dan of de kip gaar is door uit het midden een stukje kip te nemen en het open te snijden. Het verschilt namelijk per oven en hoe dik je de kip gesneden is wanneer ze gaar is. Nog niet gaar? Dan nog 5-10 minuten bakken.
- Hak de peterselie grof. Neem de ovenschaal uit de oven en strooi de peterselie er overheen.
Wil jij lekker mediterraans eten, maar gewoon niet zo’n zin om ingewikkeld te doen? Dan is dit recept ideaal. Het kan haast niet eenvoudiger. Bovendien is het grootste deel van de tijd wachttijd omdat de oven het werk doet. Kun jij tussendoor mooi even iets anders doen. Heerlijk toch?
Tip: toch meer zin in een ander mediterraans gerecht? Check dan deze Italiaanse recepten!