Scones zijn bekende Engelse broodjes. Ze worden vooral geserveerd tijdens de high tea, halverwege de middag. Ze lijken eigenlijk op een kruising tussen cake en brood, maar verschillende mensen beschrijven de smaak ook vaak verschillend. Eigenlijk hangt het dus vooral van jezelf af hoe scones voor jou smaken. Dat neemt niet weg dat vrijwel iedereen het heerlijke hapjes vindt en dat het lekkere tussendoortjes zijn. Uit de top 10 van Engelse recepten is dit Engelse Scones-recept een van de gezondste recepten!
Ingrediënten voor Engelse Scones
- 390 gram bloem (geen zelfrijzend bakmeel!)
- 100 gram kristalsuiker
- 5 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout (niet vergeten!)
- 180 gram boter
- 1 geklopt ei
- 240 ml melk
Hoe maak je Engelse Scones?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakplaat in.
- Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Snij de boter en blokjes en roer de blokjes in de kom. Zet de handmixer klaar. Giet heel langzaam de melk bij het mengsel terwijl je voortdurend mixt. Giet daarna het geklopte ei erbij. Zorg ervoor dat het geheel geen klonten meer bevat.
- Bestuif een werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het kort maar krachtig. Rol het deeg dan in een slang van ongeveer anderhalve centimeter dik. Snijd het in acht stukken en leg de rollen op de bakplaat.
- Bak de broodjes gedurende 15 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden.
Scones zijn heel gemakkelijke broodjes om te maken. Ze zijn vlug klaar, het recept levert weinig rommel op en zelfs iemand die nooit kookt kan dit recept zonder problemen volgen. Engelse Scones zijn bovendien erg lekker als tussendoortje. Ze worden veel gebruikt bij de high tea, waarbij ze soms worden voorzien van een laagje chocola of jam. Verder worden er vaak extra elementen toegevoegd aan het deeg, zoals blueberries of rozijnen.