Gezond, lekker en gemakkelijk te maken: quiche met zalm en prei. Zit je weer eens met de handen in het haar omdat je niet weet wat je moet gaan maken? Wil je eigenlijk vis maar heb je mensen in je omgeving die daar niet van houden? Of heb je gewoon zin om eens iets nieuws te proberen? Deze quiche met zalm en prei is niet alleen erg lekker, maar zelfs mensen die eigenlijk niet van vis houden kunnen hiervan genieten. De smaak van de groente relativeert de smaak van de vis en in combinatie met de juiste kruiden maak je een heerlijke ovenschotel. Er zijn verschillende alternatieven mogelijk voor als je niet dol bent op de belangrijkste ingrediënten: je kunt de zalm vervangen voor een andere vissoort of je kunt de prei vervangen voor broccoli, bloemkool of worteltjes.
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 8 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 400 gr. prei
- 250 gr. champignons (optioneel)
- 1 ui
- 65 ml. slagroom
- 150 ml. melk
- Dille
- Peterselie
- Zout, peper
Wat moet ik doen?
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in. Snij vervolgens de ui, champignons en prei en roerbak ze ongeveer 10 minuten in de wok. Snij ondertussen de zalm in blokjes en voeg deze samen met de dille toe aan het groentemengsel. Laat dit even gaar stoven.
Meng 2 van de eieren, slagroom en melk door elkaar met garde of mixer. Bekleed vervolgens de bodem en de randen van het bakblik met bladerdeeg.
Schep het mengsel van groente en zalm op de bladerdeeg bodem en giet vervolgens de saus eroverheen. Doe hier wat peterselie en zout en peper naar smaak overheen. Dek het geheel af met een laagje bladerdeeg. Klop het laatste ei los en smeer daarmee de bovenkant in.
Schuif de quiche in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Eet smakelijk!
Deze quiche is geweldig te combineren met rijst of aardappeltjes. En natuurlijk een lekker toetje erbij. Wat dacht je van een zelfgemaakte creme brûlée om je gasten helemaal te overbluffen?