Kwarktaart van dokter Oetker is best lekker. Maar écht fantastisch wordt hij nooit, zeker niet als je weleens zelf kwarktaart hebt gemaakt. Het gekste is eigenlijk dat het gebruiken van een kant-en-klaar pak net zoveel werk oplevert als het zelf maken van kwarktaart. Maar een zelfgemaakte kwarktaart is toch echt een stuk lekkerder en gezonder! Dit kwarktaart recept kun je maken met een heleboel verschillende vruchten. In dit recept is gebruik gemaakt van aardbeien, maar je kunt deze vervangen voor een gelijke hoeveelheid andere vruchten. Denk daarbij aan bessen, kersen (zonder pit), bramen, perziken en ga zo maar door.
Benodigdheden
- 500 gram aardbeien of andere vruchten
- 500 gram witte kwark
- 12 blaadjes witte gelatine
- 250 ml slagroom, ongeklopt
- 150 gram suiker
- 80 gram boter
- 175 gram koekjes (mariakaakjes, bastognekoeken of mariakaakjes met chocola)
Wat moet je doen?
- Doe bakpapier in een bakvorm van 22-24 cm. Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de koekjes in een grote kom, of hak ze fijn in de keukenmachine. Roer er dan de gesmolten boter doorheen. Bedek met het mengsel de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet dan de bakvorm in de koelkast.
- Maal de aardbeien (na schoonmaken) in de keukenmachine of staafmixer fijn. Kook wat water in de waterkoker. Giet ongeveer 4 eetlepels van het kokende water in een kopje en voeg hier de gelatineblaadjes bij. Roer goed terwijl de gelatine oplost.
- Schep de kwark in een grote kom en voeg er de aardbeien en suiker doorheen. Roer dit goed door. Giet dan het gelatinemengsel er doorheen en roer dit nogmaals goed door. Klop de slagroom stijf en sla deze snel door het mengsel.
- Schep of giet het kwarkmengsel op de koekjesbodem en plaats de bakvorm terug in de koelkast. Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Maak dan wat vruchten schoon als garnering of garneer de taart met slagroom of gekleurde hageltjes.
Er is weinig lekkerder dan een zelfgemaakte kwarktaart. Deze bevat veel minder E-nummers en vreemde stoffen dan wanneer je de taart uit een pakje maakt. Bovendien is de taart veel smaakvoller! Het leuke van dit recept is dat je echt vrijwel elke soort fruit kunt gebruiken. Heb jij er al eens aan gedacht om een bananen-kwarktaart te maken? Of een perzik-taart? Hiermee scoor je zeker op een feestje! Eet smakelijk!