Ingrediënten
Voor 4-5 personen
- 1 fles rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 1 kruidnagel
- 1 kg stoofpeertjes
- 300 gram suiker
- citroenrasp naar smaak
Bereidingswijze voor stoofpeertjes in rode wijn
- Schil de peertjes, verwijder het klokhuis en snijd in kwarten.
- Breng de wijn in een ruime pan aan de kook en zet dan het vuur wat lager.
- Voeg kaneelstokjes en kruidnagel toe en laat even meekoken.
- Voeg de peertjes en de suiker toe. Laat dan op zo laag mogelijk vuur doorkoken tot de peertjes helemaal zacht zijn.
- Proef even en voeg naar smaak suiker, kaneel en/of citroenrasp toe.
- Verwijder de kaneelstokjes en kruidnagels uit de pan. Je kunt ze eventueel ook er tussenuit halen bij het opdienen.
- Je kunt de peertjes opdienen met het sap. Wil je ze opdienen met een dikkere siroop? Haal dan de peertjes uit de pan en breng het wijnmengsel aan de kook. Laat het op hoog vuur inkoken tot de siroop van gewenste dikte.
Stoofpeertjes zijn heerlijk als dessert of als tussendoortje. Rond de kerstdagen worden stoofpeertjes vaak gebruikt als toevoeging aan het dessert, bijvoorbeeld met ijs. Voor dit recept heb je geen kleurstoffen nodig, want de rode wijn geeft de peertjes de perfecte kleur.