Dit romige pasta met garnalen recept is misschien niet ideaal voor mensen die aan de lijn doen. Er zijn dan ook mensen die ervoor kiezen de room uit het recept te laten. Doe dat maar liever niet, want dit zorgt voor een heel andere samenstelling van je maaltijd waardoor de pasta echt een stuk minder lekker is! Wil je dit recept graag uitproberen terwijl je op dieet bent? Dan eet je er een kleinere portie van (het vult behoorlijk!) of je ziet dit gerecht als ‘een keertje zondigen’. Want… deze heerlijke pasta met garnalen is best een kleine overtreding waard!
Ingrediënten
De ingrediënten laten meteen al zien wat het hoofdbestanddeel is: room en garnalen. Wat je er niet in vindt? Pakjes, zakjes, E-nummers en andere rotzooi. Dit is een puur natuurlijk gerecht, waar je met een gerust hart van kunt genieten. De ingrediënten zijn ook in biologische variant verkrijgbaar.
- 200 ml slagroom
- 500 gram rauwe garnalen (medium, gepeld en zonder staart)
- 3 eetlepels limoensap of citroensap
- 100 ml kippenbouillon
- 6-8 eetlepels gehakte peterselie
- 3-4 eetlepels gehakte bieslook
- 100 gram parmezaanse kaas snippers
- 300 gram pasta (spaghetti of engelenhaar)
Pasta met garnalen: de werkwijze
Hoe maak je de pasta met garnalen nu eigenlijk? Er zijn twee methoden. Je kunt eerst de pasta koken en dan de saus, maar het is praktischer om beide tegelijk te maken. Dan is het echter wel noodzakelijk dat je alle ingrediënten al klaar hebt staan, zodat je tussendoor niet meer hoeft te hakken, snijden of garnalen schoonmaken.
- Laat een grote pan met water opwarmen op hoog vuur. Doe ongeveer 1 eetlepel zout per liter water in de pan.
- Zet op een andere pit een pan op middelhoog vuur en doe er de room, bouillon en limoensap in.
- Voeg als het water kookt de pasta toe. Ongeveer tegelijkertijd zou het roommengsel goed warm moeten zijn. Doe hier de garnalen in en laat dit mengsel zachtjes koken.
- Doe na ongeveer 4 minuten de bieslook en peterselie in de pan met de garnalen. Voeg ook ongeveer ¾ van de parmezaanse kaas toe aan de garnalen.
- Na 6-8 minuten is de pasta gaar en is het garnalenmengsel ook klaar. Zet beide pitten uit en doe de pasta in een grote kom. Voeg er dan het garnalenmengsel bij en meng dit met elkaar.
- Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas eroverheen.
Deze romige garnalenpasta wordt het best geserveerd met een witte wijn. Als amuse of voorgerecht is gepureerde broccoli-soep een heel goede combinatie. Ben je gek op seafood, check dan ook even onze andere visrecepten!