Vissoep wordt in Nederland verbazend weinig gegeten. Dat komt onder andere omdat mensen al bij voorbaat verwachten dat vissoep lastig te maken is. Bovendien zijn er vrij veel mensen die niet echt houden van vis. Zij nemen liever visolie capsules in plaats van tweemaal per week vis te eten. Dat is jammer, want vissoep is juist super lekker en eenvoudig te maken! Probeer dit vissoep recept maar eens: een ideale manier om vis te eten. Ben je een soepdieet aan het volgen, dan is dit een van de weinige soep recepten die je mag gebruiken ondanks het feit dat er vis in zit.
Benodigdheden
- 1 theelepel venkelzaad of 1 theelepel gemalen venkel
- 2 wortels of ½ winterpeen
- 2 stronkjes selderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 stronkjes prei
- 400 gram tomaten
- 500 ml visbouillon
- 2 filets van witvis, bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw
- 85-100 gram grote garnalen
Bereidingswijze
- Snijd de wortels, selderij en prei in dunne plakjes. Snij de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
- Bak het venkelzaad, de wortels, de selderij en de knoflook in een grote kookpan in wat olie of boter totdat de groente zacht begint te worden. Voeg dan de prei, tomaten en visbouillon toe en laat dit 20-25 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Snij de vis in kleine blokjes en doe deze bij de soep. Schil de garnalen en voeg deze ook toe. Kook dan nog zo’n 5 minuten door totdat de garnalen zacht zijn. Vind je de soep te dik, dan voeg je water toe. Vind je de soep te dun, dan kun je hem nog een poosje laten doorstoven zonder deksel.
Deze soep is heerlijk als zelfstandige maaltijd. Je kunt hem echter ook prima gebruiken als voorgerecht. Wil je de soep een beetje leuk serveren? Dan doe je er wat stukjes stokbrood bij en strooi je wat verse peterselie in elke kom. Deze vissoep is een lekker eenvoudig, snel recept waarmee je binnen een uur een mooie vissoep hebt. Ken jij nog andere vissoep recepten die het delen waard zijn? Laat het ons weten!