Als je de naam Jamie Oliver nog niet kent, heb je de afgelopen jaren niet goed opgelet. De kok werd wereldberoemd, mede door het meewerken aan verschillende TV-programma’s. Deze chefkok weet van elk recept iets bijzonders te maken en geeft elk hapje een eigen draai. Deze keer hebben we dus een recept geleend van Jamie Oliver: het recept voor spinazie a la creme. Het is makkelijk, bijzonder lekker en zowel voor beginners als ervaren koks een leuke uitdaging. Veel succes met het creëren van de perfecte spinazie a la creme!
Ingrediënten (4 personen)
- 450 gram tagliatelle
- 2 theelepels (room)boter
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- ½ theelepel nootmuskaat
- 400 gram spinazie, goed gewassen en gesneden
- 120 ml kookroom of slagroom
- 150 gram mascarpone
- 50-100 gram parmezaanse kaas (naar smaak)
- Peper en zout
Bereidingswijze voor Spinazie a la Creme
- Breng een flinke pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een wokpan en doe er een paar drupjes olijfolie in. Als deze goed warm is voeg je de boter, knoflook en nootmuskaat toe. Als de boter gesmolten is voeg je de spinazie toe.
- Na ongeveer vijf minuten is de spinazie zacht geworden en is het mooi donkergroen gekleurd. Een deel van het kookvocht is verdwenen en je hebt nu een bijzonder smaakvolle spinazie.
- Kruid de spinazie met zout en peper totdat je het helemaal goed op smaak hebt. Voeg dan de room, mascarpone en een klein schepje kookwater van de pasta toe. Roer dit door elkaar en breng het langzaam aan de kook. Breng het geheel als het heet is opnieuw op smaak.
- Giet de pasta af als deze beetgaar is. Hou een beetje kookvocht apart. Roer de pasta door de spinazie saus. Voeg de parmezaanse kaas toe en doe het kookvocht erbij. Gooi tussendoor de pasta op, zodat het een losse structuur krijgt. Het mag niet gaan plakken!
- Proef de pasta nog even en kijk of er nog peper of zout bij moet. Is het goed op smaak, dan serveer je het meteen.
Zo maak je een échte spinazie a la creme. Dit is veel lekkerder dan de standaard spinazie a la creme die supermarkten in de diepvries verkopen. Je maakt het gerecht helemaal zelf en brengt het zelf op smaak. Zo heb je altijd de perfecte spinazie a la creme! Het recept is ook nog eens gemakkelijk, je kunt er weinig verkeerd aan doen. Serveer het gerecht met een lekkere salade. Uiteraard hoort hier een passend nagerecht bij, denk bijvoorbeeld aan Tiramisu of Creme Brulee. Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van JamieOliver.com