Wie in een Grieks restaurant is geweest zal deze hartige Griekse kaasdriehoekjes wel herkennen. Het is een typisch voorgerecht dat veel wordt geserveerd en hoog op prijs wordt gesteld in Nederland. Het mengsel van verschillende kazen en de combinatie met filodeeg maakt dit een perfect voorgerecht voor een Griekse maaltijd.
Ingrediënten
- 500 gr. feta kaas
- 100-125 gr. roomkaas
- 450-500 gr. Ricotta kaas
- 6 flinke eetlepels Parmezaanse kaas
- 5 eieren, lichtgeklop
- 600-700 gr. filodeeg
Voorbereiding:
Verkruimel de fetakaas in een grote kom tot kleine brokjes. Voeg de andere kazen toe en roer dit goed door. Voeg de eieren toe totdat het geheel los is, maar niet te dun. Het moet nog een beetje klonterig zijn.
Haal het filo-deeg uit de verpakking en spreid het uit. Het droogt snel uit als je niet oplet, dus kun je er een vochtige doek overheen leggen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Het klaarmaken
Neem een plak filo-deeg en spreid deze uit. Wrijf hem royaal in met olijfolie of gesmolten boter. Leg een hoopje kaasvulling in het midden van de plak, tot ongeveer 4 cm vanaf de randen. Vouw de randen één voor één over het geheel tot je een driehoek hebt.
Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat en bestrijk met gesmolten boter. Bak in ongeveer 15 minuten totdat ze goudkleurig zijn. Laat de driehoekjes vervolgens ongeveer 5-10 minuten afkoelen voordat je ze opdient.
Geniet van je Griekse Tiropites
Het recept voor Griekse Tiropites is vrij eenvoudig en is ook snel klaar. In ongeveer 45 minuten werk heb jij een mooie hoeveelheid heerlijke, goudkleurige kaasdriehoekjes. Ze zijn zeer geschikt als voorgerecht of bijgerecht, maar ook als nagerecht doen ze het goed. Ben je op zoek naar meer Griekse gerechten? Bekijk dan onze top 10 recepten uit de Griekse keuken.
Dit recept is afkomstig van http://greekfood.about.com/GreekPhylloCheeseTriangles. Ik heb hierbij alle maten en gewichten aangepast naar de Nederlandse standaarden, zodat je niet meer steeds hoeft te rekenen.