Truffels zijn vaak van chocola en gevuld met chocola. Maar dat hoeft niet perse! Het kan een stuk lekkerder, smaakvoller en gezonder: truffels van cranberry en dadels. En die maak je natuurlijk zelf.
Ingrediënten
- 20 dadels
- 2 eetlepels cranberry’s (gedroogd, bevroren of vers)
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels pacannoten
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Ontpit de dadels, als er pitten in zitten. Doe ze samen met de cranberry’s in de keukenmachine of blender. Er ontstaat een bal. Voeg dan de olie, pecannoten en kaneel toe aan de dadels. Maal dit nog een poosje door.
Haal de massa uit de keukenmachine of blender en kneed even door. Rol er dan kleine balletjes van. Strooi de cacao op een bord en rol de balletjes er doorheen tot ze royaal bedekt zijn met cacaopoeder. Zet ze dan een poosje in de koelkast.
Deze truffels zijn lekker als gezond tussendoortje, maar ook heerlijk als nagerecht!