Broodje warme beenham is super lekker. Zeker nu het buiten wat frisser wordt, is het een heerlijk gerecht. Maar hoe maak je dat eigenlijk zelf? Zó doe je dat (inclusief zelfgemaakte honingmosterd saus!).
Ingrediënten (4 personen)
- 4 pistolets om af te bakken
- 300 gram beenham in plakken
- 2 knoflookteentjes
- 150 ml kookroom
- 3-4 el Franse mosterd
- 2-3 el honing
Bereidingswijze broodje warme beenham
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg er dan de pistolets in. Stel de tijd in op 8-10 minuten (staat op de verpakking),
Hak de knoflookteentjes fijn en bak ze in een steelpan met wat (olijf)olie. Voeg de mosterd, honing en room toe en roer goed door elkaar. Wil je een zoete saus, dan gebruik je 3 el honing. Wil je minder zoet, dan doe je er maar 2 el in.
Laat de saus even rustig doorwarmen. Bak de ham ondertussen even kort aan in de grill of koekenpan.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open. Beleg ze met de beenham en giet de saus er overheen. Eet smakelijk!