Wil jij ook eens een prachtig voorgerechtje serveren? En dan het liefst ook nog een die goed past bij het seizoen? Dan kies je voor deze torentjes van appel, knolselderij en pastrami. Dat wordt smullen!
Ingrediënten (4 pers, voorgerecht)
- 1 sjalotje
- 1 el Franse fijne mosterd
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- 1/2 knolselderij
- 2 stevige appels (bijv. golden delicious)
- 200 gr pastrami (vleeswaren)
Bereidingswijze
Hak het sjalotje fijn. Doe het in een kommetje en roer er de mosterd, azijn en olijfolie toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat een poosje rusten.
Schild de knolselderij en snijd deze in dunne plakken. Kook de selderij in ong. 4 minuten beetgaar (even proeven!). Haal de plakken met de schuimspaan uit de pan en laat op een bord uitdampen.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakken.
Verhit een droge koekenpan en verwarm de pastrami al omscheppend in de hete pan. De pastrami is na ong. 2 minuten goed op temperatuur.
Klaarmaken en serveren
Zet vier (verwarmde) borden klaar. Verdeel de helft van de knolselderij plakjes over de borden. Roer de dressing even door en druppel er wat van over de knolselderij. Verdeel de helft van de appel en vervolgens de helft van de pastrami over de borden. Stapel dit zo netjes mogelijk op elkaar op elk bord.
Herhaal dit nogmaals met de resterende knolselderij, dressing, appel en pastrami. Je hebt zo mooie lasagne-achtige torentjes op alle borden.
Druppel de rest van de dressing over en langs het gerecht. Eventueel kun je een paar blaadjes munt of peterselie gebruiken ter garnering. Dien de gerechten (lauw)warm op. Eet smakelijk!