Zalm is een stevige vis, die gebakken kan worden op de barbecue. Naast hem gewoon roosteren, kun je er nog veel meer mee. Wat dacht je van het makkelijkste en lekkerste recept voor zalm op de barbecue: zalm pakketjes? Je maakt ze door de vis samen met wat andere ingrediënten in aluminiumfolie te wikkelen en rustig op de barbecue te laten garen.
Ingrediënten voor zalmpakketjes op de barbecue
- 4 zalmmoten
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 paprika
- 2 el olijfolie
- Aluminiumfolie
Zo maak je de zalmpakketjes
Leg twee stukken aluminiumfolie op je werkblad en schenk op elk de helft van de olie. Leg op elk stuk aluminiumfolie twee zalmmoten met de schubben naar beneden. Beweeg ze even heen en weer zodat de olie er goed onder is verdeeld.
Snijd de bosuitjes klein en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Strooi dit over de zalmmoten. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over.
Vouw de zalmpakketjes dicht, zodat je twee gesloten pakketjes krijgt. Leg deze op een warme barbecue en laat ze rustig 25-30 minuten garen zonder de pakjes te openen. De stoom van de zalm zal zorgen dat het vanzelf gaart en niet zal aanbranden.
Als de baktijd afgelopen is, controleer je even of de zalm gaar is. Dit is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue, dus moeilijk te schatten. Als de temperatuur heel hoog is, is de vis sneller gaar dan wanneer de temperatuur lager is. Serveer de vis met groenten of een lekkere salade.