Heb je veel recepten waarin gekookte kip(reepjes) voorkomen? Dan heb je ook al gemerkt dat die behoorlijk duur zijn in de winkel. Je betaalt eigenlijk een belachelijk hoog bedrag, vergeleken met gewone kipfilet. En dus is het tijd om zelf gekookte kipreepjes te maken. Je kunt ze vers bereiden, maar je kunt ze ook invriezen voor later gebruik.
Ingrediënten voor gekookte kipreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 liter kippenbouillon
- 500 gram kipfilet
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook klein. Eventueel kun je ze voor een extra fijn resultaat hakken of malen.
- Doe de bouillon in een pan en breng zachtjes aan de kook.
- Snijd de kip in kleine reepjes.
- Bak in een braadpan de ui en knoflook licht aan. Voeg dan de kipfilet toe en bak snel rondom bruin.
- Doe de kip in de bouillon en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
- Laat de kip afkoelen tot kamertemperatuur. Doe hem daarna in de koelkast of maak hem klaar voor de diepvries. De kipfilet is in de koelkast makkelijk 3-6 maanden houdbaar. Verpak je hem vacuüm, dan gaat hij nog langer mee. Zorg wel dat de kipfilet al goed is afgekoeld voordat je hem verpakt, anders zal hij uitgedroogd raken in de vriezer.
Deze gekookte kipreepjes zijn erg lekker in salades. Heb je voor gerechten wat neutralere kipreepjes nodig? Dan kook je ze alleen in water. Op deze manier kom je op een heel goedkope en eenvoudige manier aan een flinke hoeveelheid kipreepjes!