Marsepein hoort een beetje bij Sinterklaas. Je vindt in bijna elke winkel wel marsepeinen vormpjes en beestjes voor in de schoen. Ben jij creatief? Houd je van dingen zelf maken? Ben jij een koning(in) als het gaat om boetseren en vormen maken? Dan ga jij natuurlijk zelf marsepein beestjes maken voor sinterklaas!
Marsepein: zo maak je dat
- 250 gram amandelmeel
- 250 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1 limoen of citroen
Zeef het amandelmeel en poedersuiker boven een kom. Eventueel kun je ook zelf amandelmeel maken van amandelen, maar dan moet je het wel heel fijn malen. Het is vaak eenvoudiger om kant en klaar amandelmeel te gebruiken.
Boen de citroen of limoen schoon en rasp het buitenste deel van de schil. Doe dit in de kom en voeg ook wat druppels limoen- of citroensap toe. Scheid het ei en doe het eiwit in de kom. Het eigeel heb je niet nodig.
Kneed het mengsel in de kom stevig door elkaar. Is het een stevige bal geworden, dan proef je even of het zo naar je zin is. met citroensap maak je de smaak iets frisser.
Vervolgens voeg je kleurstof toe. Je kunt hiervoor de standaard flesjes voedingskleurstof gebruiken van de bak afdeling van de winkel. Bruin kun je maken met een beetje cacao.
Laat de marsepein een poosje in de koelkast rusten. Als de bal helemaal koel is kun je er leuke vormpjes van kneden en boetseren. Succes!
Het is heel erg leuk om samen met je kinderen aan de slag te gaan met sinterklaas recepten. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf pepernoten maken of aan de slag met taaitaai. Zo heb je niet alleen hele lekkere, maar ook creatieve feestdagen!