Frankrijk is een fantastisch land. Het is naast haar mooie natuur vooral bekend om haar heerlijke wijnen, stokbrood, kaas en fantastische keuken. Bovendien weten ze daar als geen ander hoe ze de juiste wijn moeten schenken bij de juiste gerechten.
In dit artikel deelt Valkwijn een aantal tips welke wijnen het beste combineren met bepaalde Franse gerechten. Door de jarenlange ervaring van Valkwijn in de hotellerie en de gastronomie weten zij als geen ander een advies te geven over wijn in combinatie met voedsel. Hier zijn de tips.
Wijn bij Franse kaas
Er zijn veel verschillende wereldberoemde kazen in Frankrijk. Elke kaas heeft zijn eigen favoriete wijn. In Nederland nuttigen we vaak rode wijn met Franse kaas maar ook witte wijn past er prima bij. We sommen hier een aantal kazen en wijnen in perfecte combinatie voor je op.
- Brie: een vollere viognier
- Camambert: een kruidige riesling
- Geitenkaas: Sauvignon blanc en sylvaner wijn (uit Oostenrijk)
- Blauwader kazen: Pacheca Port en
- Emmentaler: Bordeaux wijn en Pinot Noir
Wijn bij vleesgerechten
Denken aan de Franse keuken is denken aan heerlijk bereid vlees. Bij een goede Franse wijn past een goed stuk vlees en bij elke Franse vleessoort kies je een wijn die er optimaal bijpast. Hieronder sommen we voor jou de wijn op die het beste past bij Frans vlees.
Rund
Bij Frans rundvlees denken ze bij Valkwijn vooral aan een stevige Entrecôte. Zij adviseren hier hun heerlijke Bordeaux-wijn bij. Zij hebben in hun webshop een ruim assortiment aan Bordeaux voor je beschikbaar meet veel oudere vintages.
Eend
Eend wordt vaak in een wat zoetere jus gegeten waardoor het hele gerecht eigenlijk redelijk zoet te noemen is. Merlot, of een Minervois is een volle wijn die daarbij perfect past. Daarnaast is eend vrij vet vlees waardoor bijvoorbeeld een Merlot helemáál goed tot zijn recht komt.
Kip
Een typisch Frans gerecht is Coq au vin. Bij Coq au vin past onze heerlijke Bordeaux-wijn als gegoten. Uit het ruime assortiment Bordeaux-wijnen bij Valkwijn kun je vast en zeker de juiste keuze maken.
Salades
Een salade die meteen in het oog springt als je aan Frankrijk denkt is de Niçoise. Niçoise is een salade met o.a. tonijn en haricots verts. Een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade. Maar als je echt indruk wilt maken op je eetpartner serveer hem of haar dan een Provence rosé.
Weer weten?
Kijk dan op de website van Valkwijn. Hier koop je online de beste wijnen tegen zeer voordelige prijzen. De wijnen worden binnen een paar dagen bij je afgeleverd.