Bruschetta is een traditioneel Spaans of Italiaans belegd broodje. De broodjes passen goed bij tapas, maar worden vaker als voorgerechtje geserveerd. Heb jij zin om zelf een lekkere en originele bruschetta te maken? Probeer dit recept met beleg van fijngesneden biefstuk!
Ingrediënten (8 broodjes)
- 2 pistolets of 1 half stokbroodje
- 1 verse biefstuk
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram roomkaas
- 1 teentje knoflook
- Handjevol rucola sla
- Balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze voor bruschetta met biefstuk
Snijd de pistolets of het stokbroodje in acht sneetjes. Snijd bij voorkeur de ‘kontjes’ ook af zodat je platte sneetjes krijgt die stabiel op een bord liggen.
Verhit een grillpan en doe er de olie in. Wacht tot de olie warm is en leg er dan de broodjes in. Bak ze in enkele minuten aan beide zijden licht krokant en leg ze op een bord. Doe dan het vuur onder de pan wat hoger, voeg iets olie toe en bak de biefstuk. Schroei je biefstuk snel rondom dicht en bak hem dan tot een perfecte biefstuk.
Leg de biefstuk op een bord en laat even rusten. Besmeer de sneetjes brood met roomkaas en verdeel de rucola erover. Snijd het teentje knoflook zo fijn je kunt en strooi dan heel voorzichtig wat knoflook over elk broodje (vooral niet teveel!). Snijd de biefstuk in smalle plakjes en leg op de rucola.
Druppel heel voorzichtig wat balsamico op de broodjes (en ook hiervan vooral niet teveel). Bestrooi de broodjes dan met parmezaanse kaas. Serveer de bruschetta het liefst lauwwarm. Je kunt de kaas eventueel vervangen voor kleine stukjes verse paprika of tomaat.