Salades zijn vooral op warme dagen populair. Ze zijn makkelijk te maken en lekker koel. Deze sla is bijzonder in de zin dat er heel veel ingrediënten in worden gestopt. Heb jij toevallig iets niet in huis? Geen nood, want je kunt deze salade ook gewoon klaarmaken terwijl je een ingrediënt mist.
Ingrediënten (4-6 personen)
- 1 krop sla
- 2-4 eieren, hardgekookt
- 1 bakje champignons
- 1 klein stuke fetakaas, in blokjes
- 4 middelgrote augurken
- 3 eetlepels zilveruitjes
- 2 tomaten
- evt. olijven
Bereidingswijze
- Snijd de sla en was ze goed schoon. Laat ze dan een tijdje uitlekken.
- Bak de champignons op laag vuur tot ze zacht en gaar zijn. Laat ze dan rustig afkoelen.
- Snijd de augurken en de tomaten in stukjes en halveer de olijven. Voeg ze dan, samen met de zilveruitjes en fetakaas, toe aan de sla.
- Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg ze ook toe aan de sla. Als laatste doe je de champignons erbij als ze goed zijn afgekoeld.
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Gebruik een standaard dressing of meng zelf mayonaise en currysaus naar smaak. Je hebt geen ‘zuurtje’ nodig zoals azijn, dat zit al in de augurken en zilveruitjes.
Deze simpele salade is ideaal voor warme dagen. Je kunt er mooi een heleboel restjes in kwijt. Zolang je sla hebt als basis kun je er ook alle kanten mee op. Er kan altijd iets extra’s bij of je kunt een ingrediënt weglaten. Je kunt eventueel ook de sla vervangen door een pasta (macaroni, farfalle) om er een pastasalade van te maken. Eet smakelijk!