Zelf burritos maken is helemaal niet moeilijk. Toch grijpen de meeste mensen in de winkel snel een pakje. Dat lijkt een stuk eenvoudiger en dan ben je sneller klaar. In de praktijk blijkt het verschil nauwelijks 10 minuten te zijn. En… in die extra 10 minuten zet jij een veel lekkerdere en smaakvollere schaal burritos op tafel!
De ingrediënten voor dit burritos recept (4 personen)
Voor de burrito’s en vulling
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 350 gram kip of gehakt
- 1 blik chilibonen
- 8 kleine of 4 grote tortilla’s
- 150 gram geraspte kaas
Voor de kruidenmix
Zelf burritos maken doe je zonder kant-en-klare mix. Vind je dit toch te moeilijk? Dan kies je voor een zakje of potje Mexicaanse kruiden. Je kunt het ook doen met deze verhoudingen:
- 2 theelepels pittige paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel zout
- Snufje chilipoeder naar smaak
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel koriander
Voor de dipsaus
- 125 ml creme fraiche
- 1 teentje knoflook
- 1 klein handje verse bieslook
Bereidingswijze voor burritos
Eerst maak je de vulling. Snijd de ui in stukjes, hak de teentjes knoflook fijn en snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de kip in blokjes en bak deze op laag vuur gaar of bak het gehakt gaar. Draai het vuur hoger en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Draai als de groenten wat zacht zijn geworden het vuur weer laag.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle kruiden voor de kruidenmix door elkaar en roer even met 100 ml lauwwarm water. Giet het mengsel dan bij het vlees in de pan en roer goed door. Wacht tot het water gaat koken.
Spoel de chilibonen af onder de kraan, laat ze even uitdruipen en doe ze bij het vlees. Bak even mee en zet het vuur dan uit.
Maak de dipsaus en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de tortilla’s op een plat oppervlak. Besmeer ze met wat van de dipsaus. Verdeel dan de vleesvulling over de tortilla’s. Rol de tortilla’s op en leg ze netjes naast elkaar in een ovenschaal. Eventueel kun je ze dichtsteken met tandenstokers of prikkertjes.
Strooi de kaas over de tortilla’s. Bak ze 10 minuten in de oven, zodat de kaas er mooi overheen gesmolten is. Serveer met de dipsaus.
Dit heerlijke Mexicaanse gerecht laat zich goed combineren met wat frisse sla en een vruchtendessert.