Panna cotta is een heerlijk dessert dat vaak uit drie of meer lagen bestaat. Een van de lagen bestaat uit een creme van slagroom en kwark. De andere lagen bestaan meestal uit cake en uit fruit. Hoe je panna cotta maakt verschilt een beetje per recept. In dit panna cotta recept is gekozen voor een combinatie met mango en pistache nootjes.
Ingrediënten (4 personen)
- 125 ml slagroom
- 250 ml kwark
- 25 gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 2-3 eetlepels verse pistachenootjes
- 1 groot blik mango of 2-3 verse mango’s
- ½ boerencake
Bereidingswijze voor panna cotta met mango
Snijd de mango’s in blokjes. Hak ongeveer de helft van de pistachenootjes grof. Snijd de cake in plakken of in blokjes.
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur, zodat het langzaam warm wordt. Het mag niet gaan koken!
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Neem de blaadjes dan uit het water en doe ze langzaam bij de warme slagroom, zodat ze smelten. Roer goed door elkaar.
Doe de kwark en de suiker en vanillesuiker in een mengkom en voeg de warme slagroom toe. Roer goed door elkaar.
Neem vier mooie glazen of schaaltjes. Bedek de onderkant met een laag cake en druk licht aan. Schep dan in elk glas een laagje van het slagroom-mengsel. Verdeel er een laagje mango-blokjes overheen en besprenkel met gemalen pistachenootjes. Herhaal dit eventueel als je nog voldoende over hebt. Eindig met wat mango-blokjes en strooi er de overgebleven hele pistachenoten op.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer koel. Dit panna cotta recept is eenvoudig en kost maar weinig tijd. Je kunt het gerust een dag van tevoren klaarmaken.