Lamscurry is heerlijk als het goed wordt klaargemaakt. Daarbij is het belangrijk dat je lamsvlees gebruikt en geen schapenvlees. Het verschil lijkt klein, maar je gaat het zeker merken aan de smaak van de lamscurry! Dit is het recept voor een heerlijke lamscurry met yoghurt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 ml Griekse yoghurt
- 300 gr lamsvlees
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 flinke aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kerrie
- 1 tl djahe
- 1 tl garam massala
Bereidingswijze voor lamscurry met yoghurt
Snijd de ui en knoflookteentjes klein en snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit wat olijfolie of boter in een pan en bak hierin de ui en knoflookteentjes aan. Voeg djahe, kerrie en garam massala toe en fruit even mee.
Voeg dan het lamsvlees toe en bak mee tot het mooi bruin is geworden. Snijd de aubergine en de paprika in kleine blokjes en doe ze ook in de pan. Voeg wat zout naar smaak toe. Roer door elkaar en laat met deksel erop doorpruttelen op laag vuur.
Laat het geheel ongeveer 1 uur stoven. Voeg dan de helft van de Griekse yoghurt toe en wacht tot de saus wat is ingedikt en lekker staat te pruttelen. Verdeel de curry over de borden en serveer de rest van de Griekse yoghurt erbij voor een frisse noot.
Deze lamscurry kan worden uitgebreid met allerlei groenten als je dat lekker vindt. In plaats van gewone Griekse yoghurt kun je ook een lekkere Tzatziki maken met de overgebleven Griekse yoghurt om erbij te serveren.