Wanneer je een heerlijke vakantie op een camping in Frankrijk beleeft, wil je natuurlijk ook de Franse keuken proeven. Niet alle campings hebben een of meerdere restaurants met een uitgebreid menu. Daarom is het onze tip om op de camping zelf de Franse keuken in te duiken. Wij hebben een lijstje met heerlijke, gezonde Franse gerechten samengesteld die je vakantie in Frankrijk compleet maken!
1. Zeewier socca pizza
Socca is een soort Franse pannenkoek dat gemaakt wordt van kikkererwtenmeel. Socca is ook een uitstekend recept om pizza’s klaar te maken. Een voordeel hiervan is dat socca glutenvrij is, waardoor je ook direct glutenvrije pizza’s bereidt. De basis van dit recept kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Voor de zeewier socca pizza is het haast niet anders mogelijk dan dat umami de boventoon voert en zeewier de smaakmaker is. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer).
2. Spiraal ratatouille
Niet alleen de smaak moet geweldig zijn, maar het oog wil ook wat. Daarvoor is spiraal ratatouille uitermate geschikt! Het is super makkelijk te maken, gezond en zit vol met groenten. Deze ratatouille kan je bijna niet verkeerd maken en ziet er altijd geweldig uit. Vooral kinderen zullen dit een feestje vinden om te eten en krijgen daarbij voldoende groenten binnen. Als je alles uit de kast wil halen voor deze ratatouille kun je zoeken naar aubergine, courgette, pompoen en pruimtomaatjes die dezelfde diameter hebben.
3. Sauce vierge (frisse tomatensaus)
De meeste sauzen uit de Frans keuken zijn ontzettend vet en liggen zwaar op de maag. Deze sauce vierge is precies het tegenovergestelde. Chef Michel Guérard bedacht de saus anno 1976 en sinds die tijd is het een klassieker. Sauce vierge is een saus bestaande uit tomaten, knoflook, olijfolie, citroensap en flink wat kruiden.
4. Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven
Ook als visliefhebber zit je goed in Frankrijk. In ongeveer een kwartiertje heb je al een heerlijke kabeljauwfilet, omringd door gesmolten mozzarella in een bedje van tomatensaus op je bord. Je kan het gerecht verrijken met olijven, pijnboompitten en/of basilicumblaadjes. Het is een simpel en heerlijk gerecht gebaseerd op een klassieke Franse combinatie. Als je niet van kabeljauw houdt, kun je een andere witvis gebruiken.
5. Klassieke groene salade (zoals je die in Frankrijk krijgt)
Het kan zijn dat je op de camping de echte Franse frisse salade mist. Gelukkig is deze heel eenvoudig zelf te maken! Het is onmisbaar bij bijvoorbeeld steak frites of moules marinière. Binnen 10 minuten heb je deze heerlijke salade bestaande uit baby romaine sla, olijfolie, Dijonmosterd en eventueel bosuitjes. Lekker als bijgerecht, tussendoortje of in grotere portie als lunch.