Vooral in de zomer is een pastasalade een heerlijke maaltijd. Je hoeft er nauwelijks voor in de keuken te staan en je serveert toch een prachtig gerecht. Bovendien is het lekker koel en fris. Heb jij zin in een echte zomerse pastasalade? Check dit recept!
Benodigdheden 4 personen
- 500 gram pasta (bij voorkeur macaroni of fusili)
- 1 pakje uitgebakken spek of 150 gram ontbijtspek
- 1 klein pakje fetakaas
- 4 augurken (middelgroot)
- 4 eieren
- 2 eetlepels zilveruitjes
- Handjevol kerstomaatjes
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels yoghurtdressing
Werkwijze
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet daarna het resterende kookvocht af en stort de pasta in een vergiet. Houd de pasta onder de koude kraan terwijl je regelmatig roert, tot de pasta lauw of koud is.
Gebruik je rauw of gerookt spek, bak dit dan in een koekenpan op hoog vuur gaar. Snijd het spek daarna in kleine stukjes en meng het door de afgekoelde pasta.
Kook de eieren hard. Snijd ze daarna in stukjes en laat ze goed afkoelen. Doe ze dan samen met de zilveruitjes en gehalveerde tomaatjes in de pastasalade.
Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Voegen eventueel wat olijfjes toe. Roer als laatste ook de yoghurtdressing door de pastasalade. Meng alle ingrediënten gelijkmatig.
Je kunt de pastasalade eventueel combineren met zelfgebakken brood. Uiteraard kun je ook een lekker nagerechtje erbij serveren, bijvoorbeeld creme brulee.