Trifle is een prachtig dessert, dat er heel elegant uitziet. Het is leuk om te serveren, maar is ook heel erg lekker om op te eten! Je kunt trifle vinden in de supermarkt, maar die is meestal veel te zoet en heeft maar weinig smaak. Daarom maak je een heerlijke trifle gewoon zelf!
Ingrediënten voor trifle (4-6 personen)
- 1 cake (kant en klaar of zelfgebakken)
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2 bakjes verse aardbeien (of bananen, rood fruit, mango etc.)
- 2 eieren
- 4 el suiker
- Amaretto of rumlikeur of sterk aangemaakte limonade als je het alcoholvrij maakt
- 4-6 mooie glaasjes om in te serveren
Bereidingswijze van trifle
Snijd de cake in blokjes van ongeveer 1-1,5 cm.
Scheidt de eieren en kluts de eidooiers luchtig met 2 eetlepels suiker. Spatel de mascarpone snel door het geklopte ei.
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf en spatel dat voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Zet de amaretto, likeur of limonade klaar.
Bouw de trifle op in de glazen. Je begint met een laagje cakeblokjes in elk glas. Daarover sprenkel je wat druppeltjes van je amaretto, likeur of limonade. Dan leg je er een laagje fruit op, wat je mooi langs de randen van het glas schikt. Daar komt een laagje mascarpone-mengsel op.
Blijf deze volgorde herhalen tot de glazen vol zijn. Eindig met een laagje mascarpone en wat fruit als versiering. Serveer gekoeld.
Een voordeel van trifle is dat het van tevoren al gemaakt kan worden. Je kunt het bijvoorbeeld ‘s morgens al maken en ‘s avonds na het diner serveren. Het wordt alleen een beetje klef als je het langer dan 24 uur bewaart.