Weet je nog niet wat je met de paasdagen wilt gaan eten? Denk eens aan een lekkere gevulde kip. Kip is een hele lichte vleessoort die prima past bij pasen. Bovendien kun je de kip vullen met een bijzondere Italiaanse vulling. Serveer er een lekkere paassalade bij en klaar is je paasmenu!
Ingrediënten voor gevulde kip (4-5 personen)
- 1 kip (1000-1200 gram)
- 1 flinke ui
- 150 gram champignons
- 5 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 4 eetlepels rijst
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kopje kippenbouillon (ong. 150 ml)
- 1/2 appel
- 4 eetlepels Italiaanse kruiden
- Wat roomboter
- Wat olijfolie
Recept voor gevulde kip met Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui en champignons in kleine stukjes. Fruit de uitjes op hoog vuur en voeg dan de champignons toe. Bak deze in een paar minuten mooi bruin. Draai het vuur wat omlaag en voeg de zongedroogde tomaten, rijst, tomatenpuree en kippenbouillon toe aan het mengsel. Breng dit aan de kook.
Draai het vuur helemaal omlaag en laat het mengsel ongeveer 10 minuten rustig sudderen met deksel op de pan.
Snijd de appel in blokjes en roer deze er doorheen, samen met de Italiaanse kruiden. Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe.
Dek de kip droog en maak de poten los. Haal eventueel de ingewanden eruit als die erin zitten. Schep de vulling in de holte van de kip, het mag er iets uit komen. Bind de poten van de kip bij elkaar zodat de vulling er niet teveel uit loopt. Gebruik eventueel een sateprikker om de kip helemaal af te sluiten.
Leg de kip in een braadslee of ovenschaal en bestrijk volledig met boter. Giet een klein beetje warm water naast de kip om de kip wat vochtiger te houden. Bak deze in het midden van de oven gedurende 1,5 uur tot hij mooi goudbruin is. Begiet hem af en toe even met wat vocht.
Haal de kip uit de oven en laat deze afgedekt even rusten. Leg de kip op een serveerschaal (of laat hem in de ovenschaal liggen) en haal het bindtouw eraf. Serveer met groentes als asperges, sla of andere voorjaarsgroenten. Eet smakelijk!