Courgette Caprese is een warm lunchgerecht dat je heerlijk zelf kunt maken. Je kunt het ook gebruiken als bijgerecht of voorgerecht als je Italiaans gaat eten. De Courgette Caprese is koolhydraatarm en past prima in allerlei diëten. Een absolute must als je gek bent op Italiaanse recepten! Dit recept is voor 4 stuks, maar het hangt er vanaf hoe je het gerecht gebruikt hoeveel je er nodig hebt. Als voorgerecht is een halve Courgette Caprese bijvoorbeeld genoeg, maar een grote eter kan er wel twee op bij de lunch.
Ingrediënten voor Courgette Caprese (4 stuks)
- 2 flinke courgettes
- 3 a 4 bolletjes mozzarella
- 2 kleine tomaten
- Wat kleine zongedroogde tomaatjes
- Verse basilicum en/of peterselie
- Klein potje Pesto of vier eetlepels zelfgemaakte pesto
Bereidingswijze voor Courgette Caprese
- Was de courgettes goed en snijd ze in de lengte doormidden. Schraap het zachte vruchtvlees uit het midden met een kleine lepel.
- Verwarm de oven op 200 graden. Leg de courgettes op een bakplaat en bak ze in 25 minuten in de oven gaar.
- Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van ongeveer 5 mm dik.
- Als de courgettes gaar zijn haal je ze uit de oven. Bestrooi ze met peper en zout. Beleg ze met afwisselend tomaat, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en pesto. Bestrooi ze daarna met de basilicum en/of peterselie.
- Plaats ze terug in de oven en bak ze 5-10 minuten totdat de mozzarella mooi gesmolten is.
Serveer de Courgette Caprese bij voorkeur warm. Courgette Carpese is in Italië een typisch lunchgerecht, dat goed past in de top 10 lekkerste Italiaanse recepten. Ze zijn ook erg lekker als voor- of bijgerecht. In dat geval is een hele Courgette Caprese misschien wel wat teveel per persoon.