Wanneer je aan die overheerlijke Italiaanse keuken denkt kom je natuurlijk uit bij de smaakvolle pasta’s en pizza’s! Toch wordt dit vaak kant-en-klaar gekocht in de winkel. Maar voor een optimale smaakbeleving raad ik je aan om zelf eens pasta te maken, en ik verzeker je dat je niets anders meer wilt. Het pastadeeg wat jij zelf maakt, is uniek en niet te koop in welke winkel dan ook! Verse pasta wint het al-tijd van de gedroogde pasta uit de winkel.
Benodigdheden
Standaard pastadeeg wordt over het algemeen gemaakt van een aantal basis ingrediënten. Om het simpel te maken gebruiken we nu even meel, eieren, zout en olijfolie. Ik adviseer om per persoon 100 gram meel, 1 ei en een klein beetje zout en olijfolie. Met een opgeruimd werkblad, vershoudfolie en een koelkast kom je al een heel eind.
Daarnaast heb je natuurlijk een pastamachine nodig! Een pastamachine is tegenwoordig al verkrijgbaar voor scherpe prijzen en alle soorten en maten. Waar vroeger een pastamachine enkel haalbaar was voor welvarende families, kan in deze tijd bijna iedereen zich dit handige keukenapparaat veroorloven. Dankzij dit apparaat kan iedereen thuis pasta’s maken, want handmatig pasta snijden is enkel weggelegd voor de professionele pastamaker.
Bovenstaande benodigdheden zijn belangrijk om een goede pasta te ontwikkelen. Je kunt het jezelf natuurlijk ook wat gemakkelijker maken met diverse hulpmiddeltjes. Voor een langere houdbaarheid raad ik je bijvoorbeeld aan om de pasta te drogen. Met een pasta droogrek droogt de pasta eenvoudig en snel! Daarnaast schep je je favoriete gerecht gemakkelijk in een bord met een speciale spaghettitang.
Gerechten
Het voordeel van het produceren van je eigen pasta is dat je nooit uitgeleerd bent! Er zijn namelijk zoveel pastagerechten die je kunt maken, waardoor afwisselen een goede optie is. Er zijn natuurlijk diverse soorten pasta zoals:
- Spaghetti
- Lasagne
- Macaroni
- Tagliatelle
- Farfalle
- Gnocchi
- Ravioli
- Tortellini
Daarnaast zijn er ook enorm veel gerechten, die je kunt combineren met verschillende soorten pasta. Populaire gerechten zijn carbonara en pesto. Het bekendste ingrediënt is natuurlijk tomatensaus. Een ingrediënt dat vaak wordt toegevoegd aan pasta is (Parmezaanse) kaas.
Eet smakelijk!
We hopen dat je overtuigd bent van de voordelen van zelf pasta maken. Het kost iets meer tijd, maar het is super leuk en smakelijk! Maak er bijvoorbeeld een gezellige activiteit van met het gezin, vrienden of familie. Online zijn er talloze pasta recepten beschikbaar, waardoor er voor jou zeker een gerecht tussen zit. Iedereen kan zelf pasta maken!