Wil je met de pasen een lekker bijgerecht bij het eten? Of eet je graag een gevulde salade als hoofdgerecht? Dan is het natuurlijk het lekkerst om te kiezen voor een echte paassalade. En dat is deze salade zeker, met ei, kip en geitenkaas!
Ingrediënten voor paassalade met ei, kip en geitenkaas
- 250 gram kipfilet
- 100 gram verse sla
- 6 radijsjes
- 3 eieren
- Klein handje walnoten
- 100 gram kleine tomaatjes
- 100 gram verse zachte geitenkaas
- Evt. 1 mango
- 1 eetlepel honing
- 1/2 beker vers sinaasappelsap
Bereiden van paassalade met ei, kip en geitenkaas
Snijd de kip in kleine blokjes. Bestrooi ze licht met zout en peper en bak ze op middelhoog vuur gaar. Doe de eieren in kokend water en kook ze in 8 minuten hard.
Snijd was de sla en snijd hem fijn, doe het daarna in een grote kom. Was de radijsjes en tomaatjes, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de sla.
Snijd de mango in grovere stukken en voeg deze toe. Hussel de salade met twee grote lepels luchtig om.
Laat de kip even rustig afkoelen. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in stukjes en voeg ze dan samen met de kip bij de sla.
Doe de honing in een kommetje en giet de helft van het sinaasappelsap erbij. Roer dit even goed door. Is de dressing wat te dik? Voeg dan nog wat meer sap toe. Als de dressing naar wens is, giet je deze over de salade. Snijd de geitenkaas in stukjes of verkruimel ze en strooi over de salade. Hussel dan nog even goed door.
Alternatief: pastasalade
Wil je graag een alternatieve paassalade maken, maar wel met ei, kip en geitenkaas? Dan halveer je de hoeveelheid sla in het recept. Vervolgens kook je ongeveer 200 gram macaroni, penne of spaghetti in een pan. Als deze beetgaar is, laat je de pasta afkoelen. Voeg ze als laatste toe aan het gerecht en roer dan even goed door elkaar.
Het bereiden van deze paassalade met ei, kip en geitenkaas is vrij gemakkelijk en snel klaar. Het belangrijkst is dat je zorgt dat zowel de kip als het ei goed gaar zijn. Wil je de salade lauwwarm serveren? Dan laat je de warme ingrediënten niet afkoelen en voeg je ze meteen toe aan de salade. Voor een fris, koel resultaat laat je alle warme ingrediënten helemaal afkoelen voordat je ze toevoegt. Deze paassalade past uitstekend bij een paasdiner, maar ook bij de paasbrunch of paaslunch.